Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Житен режим 2010

житен режимОт днес започва житния режим с продължителност 10 дни и завършва в петък, 12ти февруари. Тази година, много хора се включват в този режим, така общата енергия се увеличава и ползите от режима са по-осезаеми. Ако искаме да отдадем нужната почивка от тежките храни след зимните празници, да изчистим тялото си от евентуално насъбрани токсини, да повишим имунитета си или да направим стъпка напред в духовното си развитие, това е много подходящ момент и начин да го направим.

83 comments

1 Мия { 02.03.10 at 13:59 }

А не започва ли на 10 февруари?Аз за товага съм се подготвила 🙁

2 mer { 02.03.10 at 14:31 }

Петър Дънов посочва като начало първата сряда на февруари след пълнолуние. Тази година първата сряда след пълнолуние е днес. Иначе ти може да го почнеш и на 10-ти – винаги е подходящо да се прави режима. А ако искаш заедно да го правим, дори и утре или другиден да го започнеш пак е добре :)))).
Успех на всички :).
Ето я и групата във фейсбук.

3 Anna { 02.03.10 at 15:57 }

Аз започнах днес. За момента се чувствам страхотно, вече ми е леко на душата. Само един въпрос – да пием ли водата от житото (при Дънов го има) или не, както е описала Мер?

4 Buku { 02.03.10 at 19:00 }

Супер ;). Успех на всички! Аз в момента правя пълно водно гладуване, иначе бих се включила… Водата от житото мисля, че не пречи да се пие – стига да е преди яденето, а не след :).

5 Petko { 02.03.10 at 20:26 }

Я кажете в каква последователност или комбинация ядете тези четири неща от снимчицата горе (жито,ябълка,орехи и мед) Също и на колко хранения.

6 mer { 02.04.10 at 0:24 }

Аз лично единствено поливам цветята с водата от житото – накисвам в студена вода сурово „жито за покълване“ за 1 нощ, а точно тази вода не е полезна за нас. Водата, която може да се пие е тогава, когато житото е грухано и се накисне в топла вода в термос (има и такъв вариант, всеки сам си избира как точно да подготви житото).

Иначе, нямам някакъв строг режим по часове. Хапвам както почувствам. Най-често така – сутрин пия чай, след час ябълка, на обяд половината жито с половината орехи, следобяд ябълка, към 6 останалото жито с орехите и късно вечерта чай. Все ми е доста това количество и обикновено остава. Ако остане жито, го давам на някой колега да го хапне. Житото е съвсем свежо – към вечерта показва едва забележимо бяло кълнче. Мед слагам само малко в чая, иначе гледам да не ям, защото ми засилва чувството за глад и дори ми прилошава. Когато не ям мед се чувствам по-добре.

7 zlatina { 02.04.10 at 16:25 }

А може ли с грухано,ако нямаме такова за покълване?

8 bosi { 02.04.10 at 22:45 }

Здравейте, аз четох, че 100 гр. жито, три ябълки и 9 ореха се изяждат на три приема по равно през деня /по Дънов/ и мед, разбира се.

Поздравления за интересния сайт и за инициативата да можем да споделяме. Мер, Вие сте права – даже и да не споделяме докрай мнението или начина на живот на другите, винаги има какво да научим или да разменим.

Успех на всички, които правят житния режим, аз лично опитвам за първи път. Дано няма криза през 3-я ден, както пишеше някъде

9 Lilka { 02.05.10 at 11:23 }

Здравейте!
Аз си накисвам житото за по-дълго време във вода. Първата вода я изхвърлям след това слагам нова вода в житото и нея си я изпивам, защото много ми харесва. Сутрин си изпивам житената вода, чай, ако съм гладна хапвам житце с орехчета или ако нямам време само ябълка. Вчера си нарязах ябълката в житото и сякаш е по-приятно иначе ми е много сухо и трудно ги сдъвквам зрънцата. Мед близвам много малко през деня, защото огладнявам от него. А житцето го накисвам за по-дълго от една нощ, защото така омеква повече и по-лесно се сдъвква. Успех на всички, които карат режима!!!
Прегръщам ви!

10 Мая { 02.05.10 at 12:48 }

Здравейте и от мен!
Много бях слушала преди за този режим, тази година още през януари ми се породи силно желание да го направя, но реших да изчакам подходящата лунна фаза 🙂
Това, което наблюдавам е, че всеки ден ставането ми е трудно, нямам енергия. Тези сто грама жито ми идват много, а първоначално си мислех, че няма да ми стигат 🙂
Не ям изобщо мед, защото ябълките ми задоволяват глада за сладко. И още нещо, дали защото накисвам жито за покълване със студена вода и то остава сравнително твърдо, обаче имам нещо като мускулна треска на челюстите 😀 Иначе изобщо не е страшно да се дъвче твърдо жито, даже е приятно. Това винаги ми напомня на годините, в които бях малка и си взимахме шепи от житото, което дядо складираше. Дъвчехме го докато не се получи дъвка 🙂
Смятам да направя режима толкова дни, колкото ми е приятно.

Пожелавам на всички останали успех 🙂

Сърдечни поздрави,
Мая

11 mer { 02.05.10 at 13:02 }

Златина, някои твърдят, че може да се ползва грухано жито, аз лично предпочитам цялото зърно.
За да стане житото по-меко, може да го накиснем от обяд на предния ден – така както прави Лилка, може да изхвърлим първата вода, и да залеем с нова.
Наистина в началото може да се появи някаква болка в челюстите.

12 Anna { 02.05.10 at 16:13 }

Мер, благодаря за отговора за водата от житото. Сега обаче ми се случи нещо неочаквано- изписаха ми антибиотици. А аз съм на житен режим! Какво да направя? Според лекаря няма проблем, защото все пак приемам някаква храна. Да спра ли? Антибиотика трябва да го изпия, налага се… Иска ми се да продължа, чувствам се добре, но какъв ли ще е ефекта с тези антибиотици?
Благодаря ви!

13 zlatina { 02.05.10 at 16:41 }

Мер,и аз ти Благодаря за отговора,днес си купих жито за покълване,и от сряда започвам да правя и аз този житен режим.Исках да го направя заедно с вас,но за съжаление не бях подготвена после мислех да започна от днес,но прочетох че е добре да се прави от сряда.На мен също ще ми е за пръв път:),надявам се да издържа поне 3 дни:).А ако накиснем житото в по топла вода дали няма да омекне повече.Казаха ми че ако се кисне повече време житото се вкисвало,така ли е наистина? Успех на всички!

14 Lilka { 02.05.10 at 18:47 }

Аз си накисвам житото за 24 или 36 часа и не вкисва. Много по-мекичко е и не ме заболява челюстта!

15 zlatina { 02.05.10 at 20:25 }

ОК,Лилка Благодаря ти за съвета,и аз ще пробжам така:)

16 Александра { 02.09.10 at 20:35 }

Имам въпрос 🙂 Малко съм закъсняла,но смятам все пак да започна от утре; може ли да похапвам и тахан? Или да се огранича само до мед и ябълки

17 mer { 02.09.10 at 20:58 }

Не не яж тахан, няма да постигнеш желания ефект иначе :).

18 pepa.o { 02.09.10 at 21:08 }

Здравейте на всички посещаващи сайта. Вече 7 ден съм на режима и се чувствам добре само забелязахинтересно нещо, когато хапвам грухано жито, а това стана вчера и оня ден. Заради писанията по сайтовете реших и аз да ползвам вместо жито за покълване грухано. И така тези два дни преминах на грухано и едва се справих просто глада беше зверски и ми се стори че ще изям буркана с меда или още 3 ябълки ако започна. Та днес пак с житце за покълване и съм много по- спокйна и нахранена. Усещането което ми дава то е по-различно от груханото жито.
Надявам се ,че и вие ще споделите впечатления.
Иначе миналата година ми беше за пръв път житуването, но всякаш винаги съм го знаела, било е като част от мен.

19 sonya_k { 02.09.10 at 22:39 }

Втори ден съм на режима.Научих по-късно. Усещането е превъзходно! Сърдечни благодарности на всички които пишат и дават сили на тези след тях.Желая ви мир, хармония, красота!

20 mer { 02.09.10 at 23:29 }

pepa.o, благодаря ти, че сподели разликата. Аз досега не съм правила житен режим с грухано жито (не бих правила никога), но е полезно да знам за усещането, защото винаги са ме питали каква е разликата. Вече мога да давам и примери :).

21 pepa.o { 02.10.10 at 0:04 }

Мер, пак заповядай. Tova какво жито да ползвам беше въпрос още от миналата година пред мен, защото в маг. за здравословни храни, от който купувам житото ми казаха, че истинските дъновисти ползвали грухано и си купували точно грухано, но тези дни разбрах от сайт, че се отнася само за хората, които са болни или по други причини, поради,които не могат да хапват с люспата житце. много различни инфо има за това какво е правил Дънов и прочетох коментар, че орехите и ябълките са екстра, че са сложени допълнително от учениците му.
Както и да е, важното е че имаме желание да се очистим от дадени натрупвания и го правим съзнателно и с ясна мисъл, не заради мода или подобни.
Миналата година обаче бях отслабнала с 5 кг, а тази даже качих кг и малко се притеснявам от тая реакция.
Може да е проблем на жлезата или това, че имам липса на желязо. Вегетарианка съм от година и не6то и напълнях стабилно и не мога да свалям за дълго веме кг.

22 jumil { 02.10.10 at 0:09 }

Аз точно това исках да споделя, че вчера ми свърши житото за покълване и понеже имах грухано, реших да продължа с него. Но разликата е огромна-първо вкусът му не ми хареса, стана едно бяло, меко, чак лигаво, може би понеже пак го държах от вечерта, та чак до към ранния следобяд и второ, въпреки че го изядох почти всичкото наведнъж /оставих може би по-малко от 1/4 за вечерта, пак не ме засити и вечерта изядох вместо 9, 14 ореха. Затова от утре продължавам с житото за покълване, което доста ми допада.

23 КаЛиКа { 02.10.10 at 10:50 }

Привет на всички 🙂
Радвам се да споделя радостта от пречистването с толкова много хора.

Виждам, че тече дискусия за вида на житото и искам да споделя моята опитност от тази година. Аз си купих Лимец от Слънце Луна в София. Това е древен сорт жито, което не е култивирано. Прекрасно е. Има съвсем разлиен вкус от култивираното и е много меко.

24 Jivka { 02.10.10 at 13:07 }

Prekrasen e tozi jiten rejim-pravi se leko i s udovolstvie.EdInstvinia poblem e,che me hvana zapek.Pia slabitelen chai,no toi taka mi razbarkva chervata,ch ne go povtorih.Kak da procediram?

25 mer { 02.10.10 at 18:51 }

Живка, преди това обясни – какво жито ползваш – грухано или цяло за покълване, в каква вода го накисваш топла или студена и ядеш ли 3 ябълки на ден и какъв точно слабителен чай пиеш?

26 BIBI { 02.11.10 at 13:17 }

Аз съм 9-ти ден на жито и се чувствам супер.Ползвам за покълване. Всяка сутрин изпивам по 2 чаши гореща вода.В едната чаша капвам няколко капки кислородна вода. След това лапвам лъжичка мед и го смуча докато правя закуска на децата.,После изпивам и другата чаша с вода. До обяд карам на 2-те ябълки, а на обяд изяждам 1/2 от житото.Не зная дали от водата или от житото, но ми действа доста разхлабващо. Пробвай да смениш житото и да пиеш гореща вода

27 Katarina { 02.11.10 at 13:26 }

Здравейте, от доста време чета този сайт и съм много впечатлена. Благодаря на всички участници в него.
Тази година за първи път реших да пробвам житния режим, досега веднъж годишно правя по десет дни на плодове и чайов, а всеки понеделник ми е плодов ден. Бих искала и аз да споделя своите усещания.
Аз лично понасям житния режим много по-лесно от плодовите дни, чувствам се енергична и лека и изобщо не мисля за ядене, както при плодовете. Определено ям много по-малко от 100 грама жито на ден, но аз си правя от груханата пшеница, защото първия ден си направих в термоса жито за варене и то стана като блудкава каша. Начупвам вътре по няколко орехчета и го ям така, а ябълката отделно. Но както mer беше писала, когато хапна мед, след половин час се разтрепервам от глад. Аз започнах режима сега в понеделник, защото на 4-ти беше рождения ми ден и неминуемо щях да се изкуша и да го прекъсна. Днес е четвъртия ми ден и се чувствам супер, но и аз като Живка имам проблеми с изхождането, пък и слабителен чай не съм пила…….
Вчера четох и за изчистването с олио, мисля да го започна, но за него ще пиша в съответния форум:)

28 марийчето { 02.11.10 at 16:00 }

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/jiten_rejim_joro.pdf
Здравейте,
Изпращам този линк на тези от вас, които искат да знаят повече за историята му.
И другото, което е интересно, че режимът се прави само през февруари; а защо само през февруари – едно от обясненията е, защото старинното значение на месеца означава „прочистване“ и тъй като житният режим е един акт на „прочистване“, затова и се прави само през този месец. Е, разбира се, всеки който иска би могъл да го прави и в друго време (има много писания в мрежата за това, че би могъл да се провежда по всяко време на годината), но смисълът му е да бъде само през този втори месец от годината.
Приветствам всички, които го привършват и кураж на тези, които от скоро са го започнали! Наистина изисква много воля и духовна сила, но и удовлетворение, че си го постигнал!

29 Таня { 02.11.10 at 16:16 }

Здравейте,
за първи път влизам в сайта и попаднах на житния режим, изглежда лесен и не изисква почти никакви усилия в набавянето на продуктите. В мен обаче възникна един въпрос,
житото, което се консумира сурово едва ли е било съхранявано в помещения /става въпрос за периода преди пакетож/ недостъпни от гризачи и насекоми, искам да попитам няма ли да епо добре да се яде след попарване или в по-добрия случаи, леко подваряване.
Вие какво мислите?

30 pepa.o { 02.11.10 at 16:33 }

Здравейте момичета вече ми е 9 ден и се чувствам окрилена. Забелязвам, че имам нужда от много сън- до 13.30, а вечер не мога да заспя до 1-2 и ми беше страшно студено, побиваха ме тръпки, нищо че съм в топло място. Преди 2 месеца приключих оризов режим, който е за 2 месеца и бях по същия начин със съня. Някой има ли обяснение на това, че се притеснявам.
От оризовия режим напълнях, а и сега не съм свалила почти никакви кг, за разлика от миналата година,когато свалих 4-5 кг.
Таня, аз си запарвам житото преди да го консумирам, за да се отпусне и за дезинфекция.
Успех на всички момичета, смели сте и смятам,че бъдещето на тая страна е в българката.

31 Веси { 02.11.10 at 17:45 }

Привет на всички вас! Страхотни сте, наистина!
Много се радвам, че мога да споделя с вас радостта си от това, че всички успяваме да се справим с житния режим.
И на мен ми е девети ден, даже смятам да започна захранването чак на единадесетия.
Правя този режим вече 7 години подред и вече организма си го иска, чакам с нетърпение прекрасния февруари.
За мен също има огромна разлика между двата вида жито – преди време не бях много наясно и правех нещата наслуки и използвах пареното жито за варене. От няколко години ползвам житото за покълване и с него усеща нещата много по различен начин – в полза на второто.
Мер, бих искала да те помоля да ни дадеш малко добри съвети относно захранването – предвид факта, че ангелската супа на Дънов е с варени зеленчуци, с какво друго бихме могли да се захранваме?
И още нещо – според една теория захранването следва да продължава толкова време, колкото трае гладуването, а според друга – два пъти повече, в нашия случай – 20 дена. На какво мнение сте по този въпрос?

С пожелание за много светлина и красота!!!

Предварително благодаря!

32 Ива { 02.12.10 at 16:16 }

Здравейте всички!
Аз преди няколко години направих за първи път житния режим. Чувствах се великолепно по време на режима и също не успявах да изяждам порциите от 100 гр. Много ми идваше. Направих го със жито за покълване. Имах отоци по крайниците, които изчезнаха още на третия ден от режима. Обаче напълнях след като приключих с него. Не знам защо. И сега не смея да го направя отново само поради факта, че отново ще кача някое и друго килце, а така се боря с тях …

33 pepa.o { 02.12.10 at 18:55 }

Здравейте момичета-кокичета! Днес вече е 10 ден за захранване пригоден, моля давайте идеи как вие ще го правите. Аз смятам да се захранвам 10 дни и да е здравословно, не като миналата година когато го подцених и си патих после от здраве.

34 Jivka { 02.12.10 at 20:49 }

Praviy rejima s gruhano jito,koeto zalivam s gorecshta voda vecher.Prez denia pia do 1,5 l topla voda.Med slagam na nebceto i taka si pia vodata.Kato slabitelno izpolzvam zelen cai.Problema sas zapeka idva vinagi,kogato sam na plodove i cai-nezavismo za 3 ili 10 dena.Dnes zapochnah zahranvaneto s angelska supa-chuvstvam se dobre.S udovolstvie shte povtoria tozi rejim.Uspeh na vsichki!!!

35 solejko { 02.14.10 at 18:37 }
36 4edeto { 02.15.10 at 18:54 }

pepa.o би ли описала, в какво се изразява оризовия ти режим и дали включва нещо друго освен ориз. Май си разказала играта на черния си дроб :(((

37 pepa.o { 02.16.10 at 1:02 }

Задравей 4едето режима с ориз е за очистване на пикочо-половата системаи ставите от натрупвания. 2 месеца се закусва с накиснат 5 дни полиран ориз по 2 суп. лъжици, като се сварява от вечерта. Закусваш с него без добавки и после 4 часа нищо не се консумира, дори течности. За 2 мсеца е, не се ползват месо,млечни,яйца. Аз съм вегетарианка, не ми беше трудно да ги изключа от храненията си, но чувствах голяма умора и напълнях доста; не го препоръчвам ако не е контролирано от лекар.
За черния дроб не разбирам какъв може да е проблема. Можеш ли да дадеш повече инфо. Ще съм благодарна.
А за липсата на желязо ползвам цвекло сурово на салата, но пък и доста сладки хапвам.
Житният режим е по-добър вариант, почувствах го тези дни, но навикът за сладки ми се върна с пълна сила .
Желая ви пълноценни дни и повече споделен добър опит, за да се мотивираме взаимно.

38 цвети { 02.16.10 at 19:54 }

Здравейте! За пръв път тази година правя ЖР. Вегетарианка съм, за протокола. Използвах жито за покълване, киснато по три дена във вода, която сменях всеки ден по два пъти. На третия ден от ЖР следобеда ме втресе, вдигнах температура. За да се излекувам взех цитросепт, разтворен в мед и пресен портокалов сок. Накиснах си краката в много топла вода с няколко капки Кармолис. На следващия ден се чувствах отпаднала, но нямах никаква температура. В неделя вече бях добре. Никакъв запек при мен, точно обратното. И силно чувство за студ. Това беше най-трудно да понасям, навличах се с вълнени дрехи, спях с чорапи дори! Не можех да изяждам цялото жито, затова врабчетата в близката градинка сигурно са ми много благодарни 🙂 Към ЖР добавях всеки ден пресен сок от един грейпфрут и един лимон с едната лъжица мед. За допълнителни витамини. Най-много ми липсваха домашно приготвените кълнове, които иначе ядях почти всеки ден на салата. Позволи си разбира се, да пия веднъж домашно приготвен wheatgrass сок.

39 mi-mi { 02.23.10 at 19:49 }

здравейте !
един въпрос …от няколко дни правя сутрешното пречистване лимон/зехтин 1 към 1 ..и тъй като мисля да почвам житната диета скоро (началото на март) се чудих дали да спра да пия лимон + зехтин докато трае диетата и захранването ..
е ? мерси предварително !

40 lilka { 02.24.10 at 8:18 }

Цвети, би ли споделила как си правиш този сок от пшенични филизи в домашни условия?
С каква машинка?

41 Деси { 03.12.10 at 0:23 }

Искам да ви питам може ли едновременно с житния режим да се прочиства дебелото черво с клизми

42 Таб { 03.12.10 at 10:01 }

Здравейте.
Искам да знам свалят ли се много килограми, при спазването на този режим? Питам, защото съм с доста ниско тегло (доста според медицинските норми), а и лесно свалям ако намаля количеството и разнообразието на приеманата храна. Не знам дали въобще е подходящо за мен точно поради тази причина.

43 цвети { 03.12.10 at 17:59 }

Здравей, Лилка.
За съжаление нямам специална сокоизстисквачка за житената трева.
Правя най-доброто, което мога за момента. В блендера слагам чаша-две
вода и стръковете. Накълцвам ги на ниска скорост, докато всичко стане
на тъмнозелена каша с пяна отгоре.
Въртенето и металния нож със сигурност снижават качеството, но
засега това имам. Прецеждам през марля.
Ефектът дори само от една чаша, изпита на гладно, е много добър!
Досега никакво друго средство не ме е енергизирало така.
Приливът на сили се усеща след 15-20 минути.

44 jumil { 03.13.10 at 22:29 }

Аз също съм с ниско тегло-46 кг при 1.64 м и за 10 дни на житния режим свалих 3 кг.

45 mer { 03.24.10 at 19:01 }

Някои свалят килограми, други не. Винаги когато съм го правила, за 10 дни свалям максимум 3 килограма.

46 мария { 04.24.10 at 11:19 }

здравейте,и аз да пиша ,че от 6 дена съм на житния режим,и се чувставам супер.и си правя сутрин обед вечер ябълката с орехите и житото в една купичка. Става страхотна смес и не се огладнява , има засищане, Даже си капвам малко изциден лимон ,но нямам мед и без мед. За сега съм свалила 3 кг, надявам се до 10 да съм свалила още. И ПОСЛЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ЗАПОЧНА С ЗАХРАНВАНЕТО. НЕМОЖАХ ФЕВРУАРИ НО И АПРИЛ ПАК СТАВА ,НАЛИ. УСПЕХ НА ВИЧКИ ХОРА И НЕКА ВОЛЯТА И ЖЕЛАНИЕТО ДА СА ВСЕ С ТЯХ

47 bobi { 01.05.11 at 20:56 }

zdraveite!koga e na4aloto na jiten rejim za 2011g.?

48 lilka { 01.06.11 at 18:15 }

Тук има доста подробна информация за режима:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html

49 sofi { 01.09.11 at 22:43 }

Защо януари? Не е ли в началото на февруари? Дайте малко повече разяснения за датата?

50 Peshobelia { 01.19.11 at 4:36 }

След житния режим може да продължите с Цианиден или Стрихнинов режим за по голям ефект.
http://postimage.org/image/hf6dmd2c/

51 Калето { 01.21.11 at 22:30 }

Житният режим започва в срядата или понеделника след пълнолиуние във Водолей.Затова понякога може да започне и през януари.Тази година някои го започват на 24.1.,а други-на 21,2./официалната дата,Риби/.
Нека всеки си прецени кога да започне“класическия“Житен режим.
Ето и линк за една от групите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528794.new

52 sofi { 01.22.11 at 23:44 }

Мерси за отговора!

53 Станимира { 01.24.11 at 17:22 }

здравейте от мен,вчера започнах този житен режим ям само жито объркано с мед по 3 пъти на ден,без ябълки или други неща,да си призная днес се чувствам по-гладна,но смятам,че утре вече ще отмине и организмът ми вече ще свикне на промяната.незнаех,че има определена дата на започване,една приятелка я прави савсем скоро и за 10 дена свали 7кг,затова и аз се амбицирах:)ще се радвам да прочета как е действала на вас тази диета!

54 BIBI { 01.25.11 at 11:01 }

Станимира, яж и орехите, и ябълките. От тях няма да стопираш отслабването. Не трябва така рязко да лишаваш тялото си.Аз всъщност не зная на какви храни си била досега, но по принцип за това прочистване трябва малко подготовка-няколко дни на сурови плодове и зеленчуци , та дори и само на сокове. Но ако искаш, за да не се чувстваш гладна, а в същото време да приемаш и витамините -можеш да разпределиш ябълки, жито и орехи на принципа на разделно хранене.
Аз днес съм 6-ти ден почти само на сокове/с малки изключения на салатите вечер/ и започвам от утре на жито. Миналата година бях много добре 10-те дни и чак не ми се свършваха. Имах голям напредък въа WC-житото ми действаше много диуретично.

55 Станимира { 01.25.11 at 14:07 }

BIBI,а как се чувстваше през тези 10дни и по-специално успя ли да се отървеш от някой килограм?На мен това ми е проблема…аз наистина нямах никаква подготовка преди да започна да ям само жито,защото исках веднага да се подложа на този режим.Да си призная честно не го правя толкова,заради пречистващото му действие,колкото заради идеята да сваля някой килограм?Притесняваме и това,дали след тези 10дни няма да възвърна и малкото от което съм успяла да се отърва.Факт е,че днес ми е 3ти ден,а вчера испитвах ужасен глад,днес по-малко мисля,че с увеличаването на дните глада ще спада.Кайи ми ти свали ли нещо миналата година и успя ли да запазиш килограмите???мерси

56 BIBI { 01.25.11 at 17:31 }

Нищо не можеш да запазиш ако не полагаш усилия и след това. Но при драстично лишаване за 10 дни е нормално след това да възвърнеш, ако за след това не намериш правилното хранене за себе си.Зависи колко имаш да сваляш Аз съм висока 160см и бях58 кг.Смъкнах някъде около 5 кг, но после продължих на сурови неща. В края на лятото бях стигнала до 50кг.Мислех,че ще ми е много готино, но имаше моменти в които не исках да срещам никакви познати.Първата реплика на всички беше:Оу,ужас,колко си отслабнала.Ти да не си болна?! Сега по празниците пак покачих 6-7 кг., но вече си зная метода.
Ти може би си нямала психическа нагласа и затова си изпитвала силен глад.Втурнала си се да се лишаваш.А нали знаеш,че забранения плод е най-сладък.Колкото по-не можеш да си позволиш,толкова повече ти се иска. Аз само в началото на 10.2008г/когато се заинтересувах от суровоядство/ изпитвах глад и то не е точно глад,а внушение че нещо трябва да хапна. Но впоследствие започнах да задавам въпроси на тялото си дали действително в момента е гладно.Установявах,че е само внушение за глад, а всъщносът стомаха ми не е смелил и предната храна. Малко смешно звучи отстрани, но има ефект-поне за мен.

57 Станимира { 01.25.11 at 18:04 }

Не е никак смешно,това,което казваш,защото е много важна връзката между ума и тялото,понякога не ни се яде а подсъзнателно си мислим,че сме гладни и тъпчем.АМИ аз след като сварша с тези 10дни,в които ям само жито,с какво да продължа?Мислях си за някакви салати,примерно от зеле или домати и краставици,мляко,плодове?Незная какво точно да ям,зада не си вазварна пак изгубеното и си мислех дали след тези 10 дни на жито,да премина 10дневен режим на захранване и след това пак да мина на жито???Как мислиш?

58 BIBI { 01.26.11 at 10:47 }

Не мисля че ще е най-правилно да я караш пак на жито. Не зная доколко си навътре със суровоядството, но ти препоръчвам да се поровиш из този сайт и да поизпробваш сурови рецепти. В самото начало, макар че аз си постех по Коледа и Великден от 15-тина години, пак ми се виждаше много странно да ям само сурови храни. Но постепенно поизпробвах някои и други рецепти, започнах да покълвам различни зрънца, да консумирам сурови ядки. Започнах да поддържам килограмите си/като изключа моментите на отпускане с тестени и сладки работки/. Но вече съм си намерила пътя. Препоръчвам ти да се поровиш и тук: http://www.recipemagician.com/.
Мен лично тези два сайта ме зареждат със страхотна енергия.
А днес как си с глада?
Аз снощи си накиснах житцето в термос и тази сутрин беше много омекнало и дори топло. Започвам с голямо желание!

59 СТАНИМИРА { 01.26.11 at 23:44 }

АМИ 4ти ден ми е и мисля,че започна глада да умалява:)а какви искушения имаше днес около мен,едва успях да не се поддам:)но си казвам,толкова усилия полагам не си заслужава,да се отдавам на забранените храни.Честно казано не съм много навътре в нещата със суровоядството.Ти позволяваш ли си нещо друго за хапване,през времето,в което ядеш жито и какви напитки могат да се приемат?

60 BIBI { 01.27.11 at 11:33 }

Винаги трябва да си задаваш въпроса преди да посегнеш към изкушението.
Аз си ям само ябълки, жито и орехи и няколко лъжички мед. Пия си топла вода и от време на време билков чай.Аз по принцип не обичам газирано. През другото време си пия вино.
Препоръчвам ти да попрочетеш за суровоядството и във форумите на сайтовете. Мен много ми помагат. Зареждат ме и ми е много.много лесно. Ако не беше напр.Милен със соковия маратон /от другия сайт/ никога не бих си представила,че мога да издържа 5 дни, после и още 12 дни само на сокове. Но си е факт. Тук открих и зелените смутита, и вкуда на сок от магданоз, спанак,целина, та дори и от млада млечна царевица.Зачетеш ли се ще видиш как ще ти се прииска това да пробваш. онова да пробваш.
Аз за себе си съм стигнала до извода: не трябва постоянно да следиш кантара и да се ужасяваш от всяко качено грамче. Не трябва постоянно да си мислиш :Ох, как ми се яде това, ама с тази диета не трябва.Като свърши ще си отям. Така се мъчи и психиката.Концентрирай се върху качеството на самите храни.
Това суровоядство ми се отразява и на съня.Заспивам късно/към 12.30-1.00 и се събуждам НАСПАНА към 5.30.?Преди 8 часа сън не ми стигаха.А то си има логиката.
Много се разбъбрих! Спирам!
Весел ден на всички!

61 Пламен { 01.31.11 at 14:45 }

За да нямате много здравословни проблеми и неразположения по време на същинската част на Житния режим ,трябва да проведете поне 10 дни подготовка.Тя е свързана както с количеството храна и калориите ,така и с корекции на алкално-киселинния баланс.Дори хора ,които се хранят изключително с растителна храна ,могат да имат проблеми.Има и духовна подготовка.Но тя е различна и зависи от духовната нагласа на всеки човек.
Е ,има обща формула.
Ако искате можете и да визуализирате с цвета на деня.
От значение е и естественото приготвяне на житото и неговия вид/за покълване,грухано,варено../
Успех на всички!

62 Nikolay { 01.31.11 at 18:24 }

Здравейте,

Дайте препоръки и разяснения,моля!
Днес ми е 10-ти ден на житния режим.От утре би трябвало да се захранвам.Но никъде не
можах да прочета колко време и как точно да го правя!Единствено прочетох за ангелската супа на 10-тия ден,но не мисля,че това е достатъчно!
Помагайте,моля!

63 Станимира { 01.31.11 at 19:36 }

аз 10 дена бях на жито и вмомента 2дена след това не се захранвам по кои знае какъв начин,вчера ядох супа в една много малка купичка за ядки,ям кисело мляко,портокали а утре започвам пак наново!свалих няколко килограма и се чуствам много добре,затова реших да продължа с житото!

64 Nikolay { 01.31.11 at 20:07 }

Благодаря Станимира!Разсъждавайки,стигам до извода,че просто не трябва да прекалявам с храната и ще наблягам на плодове,зеленчуци и сокове още 10 дни!Утре сутринта ще се тегля за да отчета колко съм свалил за 10 дни.До вчера бяха 5 кг без 200 грама.А ти колко отчиташ,ако не е тайна?:)

65 Jaki { 02.01.11 at 6:12 }

Absolutno sam saglasna s Plamen za podgotovkata predi jiten rejim.No dori da ne mojete da se podgotvite predi rejima,napravete go-koito ne e opital toi ne znae kakva blagodat nosi.Osobeno v nai-podhodiashtoto vreme-januari/fevruari…

66 Станимира { 02.02.11 at 17:57 }

ami ako trqbva da byda 4estna az nesum se teglila predi da zapo4na rejima,za6toto ka4ali se na kantara zapo4vam da se vmania4avam za vseki gram!smqtam oba4e,4e sum oslabnala pone s 4-5kg,tai kato go 4ustvam po drehite!nai-vajnoto e,4e se 4ustvam dobre produljavam da si qm jitoto i se nadqvam za o6et po-dobyr efekt

67 BIBI { 02.03.11 at 9:23 }

Станимира, това е чудесно.Но важно е и после да позапазиш кг,които си свалила.А при мен това става със суровоядство.

68 Станимира { 02.03.11 at 10:09 }

Ами наясно сум,че едва ли завинаги ще ям само сурови храни,ще се постарая обаче този режим,който поддържам сега да се запази за максимално дълго време,със сигурност това ще е така докъто видя,че съм променила външният си вид а и след това,когато трябва да се постарая да го запазя:)надявам се и вярвам,че ще имам волята да го направя

69 ORTODOKSING { 02.05.11 at 0:19 }

Ъъъ тоя токсичен режим кой го е въвел като теория и практика?
Леле да не е един олигофрен от село Николаевка Варненско? Не е можел да говори до 6 годишната си възраст. Давал е ясни индикации за бавно развиващ се а в последствие от гладуваниците е получил и силна шизофрения с божествени халюцинации. Еваларка му правя на тоя. Успял е да накара хиляди тъпанарки да ядат суров фураж и да се кефят. Не просто да кльопат нещо негодно за ядене а докато го папкат да си мислят че са на луда далавера.
Трудно е да се прецени кой е по малоумен, Дънов или последователите му 🙂

70 mochito { 02.10.11 at 15:37 }

ORTODOKSING – от самият ти начин на изказване става ясно, кой е малоумният в случая!
А относно захранването – ангелската супа може да се яде в първите няколко дни от захранването (казвам това, което аз съм правила) и да се включват постепенно различни растителни храни – плодове, зеленчуци, домашно направени хлебчета – но без да се прекалява. Желателно е в началото да се употребява по-малко сол, защото тя се абсорбира моментално от организма и се натрупва по ставите (или поне така съм чела). Също мисля, че е добре поне в първите дни да не се минава на животински храни (кисело мляко, сирене).
Нека и други споделят как точно се захранват и колко дни!
Поздрави на всички и успех с режима тази година!

71 Крум Бруталния { 02.10.11 at 19:11 }

mochito Принципно не съм особено заинтересован от спор, с теб или когото и да било. Изразявам една гледна точка в повече. Не е необходимо да ти се струва непременно злонамерена.
Когато се говори против някой индийски мързелив Грездей провъзгласил се за ПРОСВЕТЕН, или за бавноразвиващ се Български Шизофреник провъзгласил се за Светец, съвсем нормално е да засегна религиозните чувства на някой наивни добродушни, крехки създания.

Добре е да знаеш че обичам да боравя с факти не с измислици и фантазии.

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година (29 юни стар стил, Петровден) в Османската империя, село Хадърча, днес Николаевка, Област Варна, България

Преди около 8 години, когато психиката ми беше лабилна, и усещах недоволство от живота, търсех към каква вяра да се захвана. Уви нищо не е в състояние да ме впечатли. Всичките светила са един дол боклуци , побъркаани от кислороден глад, увредени по някакъв начин. Това е статистика. Има хиляди страници литература с шизофреничните видения на въпросните хитреци, скитници или подобна сган.
Едни обещават раай на небето, други вечен живот, същото е каато с политиците. Повярвайте в нещо и то ще се сбъдне.
Тоест бизнеса с вярата се заключава в продажба на надежда за загубеняците дръзнали да си въобразяват, че живота е нещо повече от ядене секс и сране.
Има от къде да се информираш кога проговаря детето идиотче ДЪНОВ.
Нормалните почват да говорят след 12 месеца …
Нервите на някой от нормаалните хора не са могли да издържат на претенциите на шизофреника и го смазват от бой. Доста време е бил в мозъчна кома. Може тогаава съвсем да е мръднал.
Има изкарана една година в медицински колеж преди 100 години. Не му е била достатъчна за да се информира коя храна е токсична и коя не.
Тоя супер отровен фураж ЖИТОТО, десетократно по отровен след наакисване и покълване, трябва да бъде забранен със закон. Възпалява чревните власинки, предизвиква витаминен и минерален глад. Срива много сериозно инсулиновите регулатори. Смесен с мед и ябълка е може би най-благоприяятната среда за кандидозна инфекция.
Не е зле да купиш и прочетеш медицинския труд от линка
http://postimage.org/image/hf6dmd2c/
И тогава ще прозреш голата истина за целта на всички Учители, на всяка цена да не могат да разсъждават и да са увредени мозъците им.
Паневритмията или пиянските оргии в Рила на хипитата, не са лоша идея. Чист въздух и свобода. Мъжете ходят там за да наебат някоя задръстена незадоволена вегетарианка, търсеща погрешно бог да я оправи. А жените може би ходят в рила за да събират кърлежи. Знам ли всеки с лудостта си.

Ако аз се провъзглася за Бог, а това може да стане ако някак случайно се удавя и след 30 минути кислороден глад ме спасят. След такова събитие със сигурност ще ми се привиждат разнородни космически божества. Та ако това се случи моят режим че се нарича МИДЕН РЕЖИМ, макадамиен режим, или мужик корен режим.
Принципно няма лошо да има и глупаави жени вярващи че житцето ще ги излекува. Ако всички бяхме тарикаати паак нямаше да се трае и нямаше на кого доктор ливайн да си продава маагнитните наколенки, хапчетата за отслабване, power balance гривните i tn
Мир и чукай се повече, 2012 идва …

72 asia { 02.16.11 at 10:58 }

Дорбо утро на всички житуващи, днес след прочетените няколко последни поста такъв смях ма заля,че ма доядя, че си направих йогата сабахлянта ………трабвало е просто да седна и да почета 🙂 По принцип съм фенка на Ортодоксалния (винаги съм харесвала начина му на изказване и как дразни околните, но това разбира се си е техен проблем), но видях и сериозен опонент в лицето на Крум Бруталния 🙂 браво инфото ти е много добро (да си призная чесно го закопа), но стига толкова с комплиметите-дано сте разбрали че ма кефите!
В крайна сметка исках да пиша за захранването т.е за мойто как смятам да протече днес ми е 8-ми ден и в петък ще започна така:
Ден 1
Обяд: жито и ангелска супа(цял картоф,лимонов сок,малко черен пипер и магданоз) ако е много безвкусна без сол ще сложа и щипка сол,но се надявам лимона да осуети тези мои намерения
Вечерята ще е абсолютно същата
Ден 2
Обяд: Ангелска супа (цял картоф,морков,лук,черен пипер,лимонов сок и магданоз)
Вечеря: Същата ангелска супа + хляб (от житни кълнове,подправки на вкус,орехи и зехтин)
Ден 3
Обяд: салата Метличка (зеле,морков,магданоз или копър и лимонов сок,който иска да си добави и цвекло)
Вечеря: Салата или супа
Надявам се да съм била полезна 🙂 МИР и ЛЮБОВ НА ВСИЧКИ

73 КамиК { 02.18.11 at 17:24 }

Здравейте 🙂
Смятате ли, че е подходящо да се направи шанка-пракшалана деня преди да започна с житния режим ?
И друго : тъй като не ям животински продукти, само с ориз, леща и зехтин ли да се захраня след процедурата ?
Предварително ви благодаря 🙂

74 Найли { 02.18.11 at 22:51 }

КамиК, там това се коментира непрекъснато, най-вече в тема 5, тази е 6

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563617.msg17858604#msg17858604

моето захранване беше в посоката на твоите търсения
Успех!

75 KRUMICH_ORTODOKSALICH { 02.21.11 at 3:27 }

KAMIK вода със сол може да се пие неограничено дълго време до дълбока старост.
Може да се сърба във всевъзможните и комбинации. Водата може да се замени с вино а солта със солени филета, сирена , кисели зелета и тн.
ASIA каква е тази ангелска супа. Готвача който я приготвя Ангел ли се казва ?
В момента правя житен режим на покрива на гълъбите. Много са щастливи, поникнаха им ангелски крила и житцето им дава сили. Като ги захраня след някоя друга седмица минавам на супичка

76 Bilyana { 02.22.11 at 18:49 }

Здравейте, имам една голяма молба към вас. Може ли някой от вас да ми помогне? Бих желала да направите един списък от къде се купуват всички семената за покълване в София ? Нямам никаква представа от къде мога да си купувам здравословна храна , както и семена. Много ви благодаря, предварително.

77 tq { 02.22.11 at 21:40 }

Mili hora, sled rejima imam takuv tonus ,sila i LUBOV.
*STRAHOTNO E!!!
*Blagodarq na Uchitelq

78 lilka { 02.23.11 at 23:12 }

Билянче, потърси в нета адресите на следните магазинчета в София и виж кое ще ти е най-удобно: Магазин Слънце и Луна, Зоя, Зелен био, Здраве за вас. Мисля, че всички продават семенца за покълване и други полезни нещица. Ако се затрудняваш с някой адрес питай, ако мога ще съдействам. Можеш да си поръчваш нещата и онлайн от тези фирми. Бъди усмихната и здрава!

79 Bilyana { 02.24.11 at 1:01 }

Благодаря ти Лилка 🙂

80 stanimira { 02.28.11 at 12:47 }

zdraveite az predi mesec bqh na jitniq rejim i go sprqh za malko,ot ytre zapo4vam pak da qm jito,qbulki i med,predniqt pyt se 4ustvah mnogo dobre,pre4istena i fizi4eski po-leka,sega smqtam pak da zapo4na jitniqt rejim sas sa6tiqt entysiazam i so6te pove4e uverenost kakto predi:)

81 Lili { 03.12.12 at 22:45 }

Здравейте ! На житният режим съм , но за съжаление от глутена лицето ми се обрива. За по-добре си взех лимец , но забелязвам , че и от него имам обрив а е само 1 ми ден! Помогнете ми за някаква алтернатива, и можем ли да пием фреш от портокал? Благодаря ви!

82 mer { 04.14.12 at 13:04 }

Лили, и на мен така ми действат житените, дори и лимец да е. Явно имаме непоносимост към глутена. Българският лимец ми действа по-меко (по-дребено зрънце е).

83 Гецата { 10.09.12 at 8:46 }

дали е мога да пия зелен чай ???

Leave a Comment