Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Афродизиаци и плодовитост

кълнове и плодовитост

Напоследък все повече хора страдат от неспособност да имат деца. Най-вече това състояние се дължи на високия стрес (който най-често сами си създаваме), на замърсената околна среда, на липсата на каквото и да е физическо натоварване и консумация на предимно вредна храна. С промяна на мислите и отношението ни към живота и самите себе си и с преминаването към по-здравословно хранене бихме могли напълно да възстановим възпроизводителните си функции.
Обикновено, когато пречистим тялото си от токсини, хормоналният ни баланс се нормализира, всички системи започват да работят като по часовник, придобиваме нови сили, които дори не сме подозирали, че имаме. Със сбогуването с токсините се възвръща щастието и любовта. Който не се е опитал да пречисти тялото си, само той не го е установил. Придобиваме нови сили и желания, нов стремеж за живот и любов. Дори преди няколко седмици, cvinter беше споделил за силата на пречистването.
Кълновете подобряват в най-дългосрочен план и най-качествено възпроизводителните ни способности. Твърди се, че с консумация на повече кълнове и жива храна, се постига перфектен хормонален баланс и добро здраве, което възвръща способностите ни за възпроизвеждане с пълна сила. Още преди години се е знаело за тяхната сила. Ето цитат от книгата на Кулвинскас „Чудодейната сила на кълновете“:
кълнове и плодовитост
„… в няколко ферми е изследвана ползата от покълналия овес за увеличаване плодовитостта на добитъка. Мур обнародва резултатите на 4 животни за разплод, чийто фураж бил обогатен с покълнал овес. Две от четирите заченали след въвеждането на тази промяна в храната им… Уинтърс показва резултатите от опита, при който 8 от 10 неуспяващи да забременеят крави зачевали, след като в продължение на 21 до 90 дни били хранени с 1200-2300 кг покълнал овес… Три кравички били на повече от осем години, но в миналото успешно раждали телета. Четири били юници. На всяко животно давали 2300 кг сухо тегло покълнал овес. Останалата им храна се състояла от същото тегло силаж. След 60 дни всички кравички забременели. “

Кълновете са лечебна храна за целият ни организъм, а в това число и за възпроизводителната ни система. Още повече, че те са храна, отгледана с много любов от самите нас и в която не сме вложили никакви торове и химикали при отглеждането им.

афродизиациШоколад – Съдържа високо съдържание на фенил етиламин, това е вещество, което тялото ни отделя по време на секс и когато се влюбим. Затова какаото се свързва и с любовта и действа пристрастяващо. Фенилетиламинът е чувствителен на високи температури и когато шоколадът е направен от изпечено какао, почти нищо не е останало от него. Затова суровият шоколад е за предпочитане много повече от стандартните шоколади, заради качествата му и въздействието. В суровото какао се съдържа и магнезий, който облекчава ПМС и менструацията. Като цяло магнезият се грижи за доброто състояние на нервната ни система, затова когато често започнем да изпадаме в депресии или имаме проблеми на нервна почва, може би ще е добре да си набавим малко повече магнезий от добри хранителни източници (в никакъв случай магнезийни таблетки) – такива източници са най-вече кълновете, зеленолистите зеленчуци и суровото какаово зърно, но и не само те.
Богатите на цинк храни – морските зеленчуци, босилек, мащерка, спанак, тиквени семки, аспержи, зеленолисти, броколи, грах, сусам, кълнове.
Целината, подобно на трюфелите, съдържа вещество близко до тестостерона (хормона на мъжката потентност). Целината освен това е ниско калорична и евтина подправка.
Един от най-силните афродизиаци безспорно е магданозът. Той засилва либидото на жени и мъже заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво. Друга възможна причина за благоприятното му влияние върху сексуалните желания е високото му енергийно съдържание – той е богат на калций, йод, хлорофил, желязо и етерични масла.
Кимионът се е ползвал в миналото като афродизиак най-вече в следната рецепта –
Смлян кимион + черен пипер + мед.
Кардамом се е ползвал от Клеопатра като афродизиак – правила си е вани с него. Знае се, че загрява тялото, когато е хладно и го охлажда, когато е горещо.
Лют червен пипер – ускорява притока на кръв към органите и отдалечените части на тялото. Много добре се отразява особено за мъжете. Вярва се, че спомага дългата ерекция, със силна еякулация и силен оргазъм.
Женшен – съдържа фитохормони и има ефект върху либидото. Женшенът пък възвръща мъжката потентност, като увеличава произвеждането на тестостерон.
Джинджифил – азиатската подправка, възбуждаща сексуалния апетит.
Етерично масло от индийско орехче, иланг-иланг и кокосово масло е най-еротичния лосион за тяло. Вярва се, че когато се вдишват етерични масла от тях се лекува импотентност и фригидност.

Анти-афродизиак №1 за мъжете
Бирата съдържа фитоестрогени и намаляват сексуалния апетит у мъжете.

10 comments

1 sidewinder { 03.19.10 at 17:31 }

Най редовно пия бира и имам такъв сексуален апетит, че чак започва да досажда на моята половинка. Явно го компенсирам по някакъв начин. Иначе добра статия.

2 zigzag { 03.19.10 at 19:41 }

Коректно е да споменеш на колко си години.

3 Ortodoksalen_A { 03.19.10 at 23:54 }

Mer статията е чудесна. НА жените им е много лесно, където и да посегнат да пасат зелено то е фрашкано с фито естрогени. От изброените тиквените семки и зелен грах имат наченки на Zn. а тези другите възпрепятстват усвояването на цинка (босилек, мащерка, спанак, аспержи, зеленолисти, броколи, , кълнове ).
И-най интересното от статията, ако жена ми тежи 60 килограма и не може да забременее, ще и се наложи да изяде 230 килограма покълнал овес за 21 дни 🙂
И аз да изяждам по 11 килограма овесени кълнове дневно и аз ще забременея с близнаци

4 sidewinder { 03.20.10 at 23:14 }

До zigzag:

На 33

5 desmes { 03.31.10 at 1:33 }

Благодаря за прекрасната статия, Мег ! Сайтът ти е вдъхновяващ.
Би ли уточнила , моля , до каква степен е редно да прорастват семената при процес на кълнене? Чел съм , че е нужно да се покажат няколко милиметра от коренчето, което е признак за активизирнето на съответните ензими , но се запазват полезните, нужни на организма вещества . Прекаленото прорастване на стеблото ги изчерпвало .

6 Nature { 04.14.10 at 0:01 }

Много ми хареса частта за кимиона. Аз съм чувал, че освен гореописаните свойства той има и силно антираково действие. Не знам дали е истина. Шоколадът също е ясен. Дава много енергия, особено ако е истински и с високо съдържание на какао. Обаче тази целина… нещо ме съмнява. Трябва да се пробва 🙂 .

7 Valyo { 04.16.10 at 19:16 }

Добре до тук . но я да видим кой е най плодовит и то и над 60 god?Хунзите.мюсюлманите в Таджикистан и Кавказ и тн.Те не пият сок от цвекло и ммого други наши продукти – не ги отричам, напротив -просто възможностите им са ограничени !Ядат и сурово мляко доста -i месо по-рядко макар ,но много се движат и са все в досег с -Праната – това е за отбелязване !А има и специални йога техники за потентноста – http://bg-ayp.dir.bg/TantraDirectory.html не отричам казаното от автора,но нека да обогатим темата!

8 mer { 04.17.10 at 23:26 }

Вальо, благодаря ти за обогатяването по темата, наистина много си прав. А и когато всичко е в един перфектен баланс няма начин да се появят проблеми. За баланс имам предвид между хранене, движение, отношение към всичко заобикалящо ни, любов…

Десмес, правилно си разбрал за покълването, когато едва се покаже кълнчето тогава е най-полезно да се консумира. А иначе някои семена се покълват до поници (оставят се да израсне стъбълце с малко листенца – като миниатюрно растенийце). Например поници може да направим от люцерна, крес, рукола, броколи, моркови, ряпа, жито….. И се консумира само израсналото стъбло без корените.

9 trinity { 11.07.11 at 22:04 }

Харесва ми сайтът ти .В днешно време като че ли няма нужда от афродизиаци а именно от противоположните храни .Мъжете са претоварени от ПОРНО и мацки гледащи от всяка страница и екран .Не е проблемът наливане на още масло в огъня а именно възстановяване естественият баланс в мозъка . (кой мъж може да изкара 2 месечният цикъл на пълно въздържание от сексуални марериали ) нали 🙂 и аз така си мислех
така че Афродизиаците са добре но най добре е натъралният баланс в който се връща всичко но който е почти невъзможен за постигане поради ред п ричини за съжаление

10 funkyfresh { 08.28.12 at 20:36 }

Благодаря за интересната статия! Бих искала да знам дали има някакави процедури за изчистване на поликистозни яйчници? Благодаря!

Leave a Comment