Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Жаки: no more депресия и стрес 2

любовта лекува

Любовта е най-високата възможна вибрация, и ни повдига както нищо друго. Всичко да правим с любов, да гледаме с любов на всичко и всички (най-вече на нас самите 🙂 – тогава всичко става красиво… Да правим това, което обичаме, да се срещаме с хора, с които ни е искрено приятно, любима книга, любима музика, да сме заобиколени от красиви вещи… и да се освободим от всичко ненужно – ”детоксикация на нашия свят и ежедневие” – не само чрез храната, но и мислите, чувствата, обкръжението.
Трябва да издигнем вибрациите си и така издигаме и хората около нас, всички си взаимодействаме и често някои емоции и чувства ни се придават, те не са всъщност наши. Гледайте слънцето и четете “заветът на слънчевите лъчи” на Учителя. Ето и нещо на Дейвид Улф, с което искам да ви влея малко вдъхновение:

My life is a gift!
May my days be fulfilling,
And my nights be thrilling.
May every venture,
Become an adventure.
May I walk the land,
And play in the sand.
May I sail the oceans,
And drink magical potions.
May I splash and have fun,
Under an endless summer sun.
May I hear the violins,
In soft, warm winds.
May I dance to flutes,
And taste exotic fruits.
May my heart overflow,
Everywhere I go.
May my limits be tested,
And my best day be bested.
May my moments of glory,
Be retold in a story.
May my life be blessed,
And good fortune be my guest.
Have the Best Day Ever!

If you crave for happiness and success,anticipate these with enthusiasm!

Дейвид Улф в книгата си The sunfood diet има част, посветена специално за причините от негативните мисли.

1: Задържани емоции и подтисната любов в миналото или настоящето. Много от нас не са получили достатъчно любов от един или двамата родители в детството и носим тази липса в нас. Други живеят в настоящето с подтисната любов или такава, която е с условия. За да обърнем ситуацията, трябва да започнем с прошка на който ни е наранил. Да задържаме в себе си рани от миналото е безмислено ако искаме да имаме щастливо и успешно бъдеще. Започваме да сме възприемчиви повече за обичта на околните като станем по-обичливи ние самите и като изразяваме тази любов безусловно.

2: Търпим деструктивна критика в миналото или настоящето. Да се асоциираме с тези, които отправят критиката, разваля атмосферата на нашия живот. Трябва да се отделим и да спрем да се асоциираме от тези хора, които ни карат да се чувстваме по-ниско от това което сме – това е абсолютно задължително, за да имаме отлично здраве. Тези модели на деструктивна критика влизат в мозъка ни, но има начин да се справим с това чрез “Закона на заместването” на Браян Трейси (преписвам го дословно на англ.):
The Law of Substitution: This is one of the most important of all mental laws.It is an extension of the Law of Control.It states that your Conscious Mind can hold only one thought at a time,and that you can substitute one thought for another.This “crowding out”principle allows you to deliberately replace a negative thought with a positive thought.In so doing,you take control of your emotional life.This law is your key for happiness,to a positive mental attitude and to personal liberation.It can change your relationships,your conversations,and the predominant content of your conscious mind.Your conscious mind is never empty;it is always occupied with something.By using this Law,you can replace any negative or fearful thought that may be troubling you.” Съдбата е в нашите ръце, в нашия ум – поддържайте красиви мисли; грижете се за мислите си като за красива градина, бъдете весели и щастливи като поддържате и отглеждате весели и щастливи мисли.

Марк Хансен е казъл: Не само го мислете, а го напишете (Don’t just think it, ink it). По този начин се освобождавате от всичко таено във вас.

Джеймс Алън в книгата си “As you think” казва: “Промяна в начина на хранене няма да помогне на тези, които не променят мислите си. Но когато нашите мисли са чисти, ние повече не желаем нечиста храна.”
Не забравяйте – най-важното от всичко — вашият неограничен потенциал е с вас във всеки момент.

Тренирайте мислите си, великите мисли водят до велики резултати, красивите мисли водят до красив живот и т.н.

3: Прием на прекалено мн.киселинни и богати на фосфор храни (или недостатъчен прием на алкални и богати на калции,магнезии). Месни продукти,зърнени,ядки. Приемът на ядки трябва да се балансира,чрез зеленолистни.

4: Прекален прием на готвени храни. Това ограбва енергията ни, а когато имаме енергия сме щастливи.

5: Липса на Омега 3. Конопено и ленено семе съдържат омега киселини и се усвояват чудесно, когато се консумират заедно с кокосово масло.

6: Липса на аминокиселината триптофан, намираща се в конопеното семе, тиквени семки, полен, спирулина, водораслите, годжи бери, мака, какао. Когато е нагрят даден продукт той губи тази аминокоиселина. Месо и риба, които ги съдържат, ги губят при готвенето.

без депресия и стрес

Една рецепта на Дейвид Улф против депресия:

Голямо количество на закуска всички видове берита (колкото чаши искате). Така за 5-6 седмици. Само това до към 12 часа. Може и през деня, когато пожелаете. Те връщат тялото в баланс. Избягвайте сушени плодове и прости въглехидрати като печени и пържени картофи, ориз, хляб, бисквити, кексове и т.н. Витамин В12 и DHA също спомагат при депресия.

Еми това е от мен за сега.
Моето лично мнение – гледайте слънцето и всичко ще ви се подреди :)).

източник

23 comments

1 Иван Йонков { 05.12.10 at 10:57 }

Дейвид Улф е невероятен нутриоционист.
Много от нещата, които предлага искам да ги пробвам, но в България повечето от нещата, които предлага като супер храни ги няма или са хипер скъпи – СУРОВО КАКАО, годжи бери, мака, спирулина, афа. Сега си търся конопено семе, ама никой не може да ми намери.
Някакви идеи?!

2 RENKI6 { 05.12.10 at 11:15 }

Това е мойто четиво,благодаря за което!Работя върху себе си в тази насока от няколко месеца и вече съм нов човек-по-добър и по-щастлив.Освободих се от гнева,научих се да прощавам и да се освобождавам.Така привличам само положителни хора и събития в живота си,а всичко което не е в синхрон и хармония с мен го пускам да си отиде.Изпълнена съм с любов и позитивизъм и ги излъчвам навсякъде около мен.Дано съм „заразила“ някой.Дай Боже всекиму!

3 Ortodoksalen_A { 05.12.10 at 12:21 }

Горски ягоди, малини, къпини, боровинки, касис, цариградско грозде, sambucus nigra изпадаме в екстаз докато ги ядем. В естествените им находища, когато ги берем лично, удоволствието е още по голямо. Толкова години чаках Дейвид Улф да разреши да ги ядем :). Един много ефикасен начин за постигане на удоволствие без да са необходими външни условия е пеенето. Който пее зло не мисли ……..

4 Petia { 05.12.10 at 16:03 }

Имам следният въпрос: защо според вас трябва да се избягват сушените плодове?

5 Ortodoksalen_A { 05.13.10 at 3:36 }

отговор към Petia

Може би си чувала за руснака Ернст Мулдашев и за Масару Емото.
Пресните свежи плодове, визират се дивите с преобладаващо червено лилав цвят имат органична жива вода. Може би водата в тях е по полезна от сухият остатък. Изсушени според ползваната температура губят минерали, витамини, ензими или всичко накуп.
Остава една плодова мумия, напръскана със серен диоксид за да не хваща плесен и афлатоксин, пътува месец в контейнер от Китай. И нейната не е лесна, митници, риокоз, данъци и такси……
Пресни Български ягоди със силна миризма отвяват всяка китайска мумия. Давам го като пример за правилно решение в момента 12 май. Без силната миризма ягодите са вносни или силно торени. Боровинки и касис пресни се предлагат в магазин Пикадили.
Ако въпросът е бил за сушените плодове по принцип: Сушени смокини са рекордьор по афлатоксин особено турските. Сушените кайсии с ярко жълто-оранжев цвят са избелвани със ( не знам какво е но знам че е много отровно ). Сушените сини сливи с костилка всичко им е наред(редовно ги ям ). Годжи бери или така наречения лиций, чакаме някой в този форум да изрази доволство. Недоволните са десетки, може да е полезен само токущо откъснат от храста. И така нататък …..

6 renki6 { 05.13.10 at 6:37 }

Имам следният въпрос: защо според вас трябва да се избягват сушените плодове?Според ФЪН ШУЙ сухите цветя са мъртви цветя.Носят отрицателна и застояла енергия.Предполагам ,че това се отнася и за сушените плодове.Накисването във вода до някъде компенсира нещата,но ито ми се струва спорно-нима ако накиснем сухи цветя във вода отново ще станат свежи?!

7 desi82 { 05.13.10 at 10:28 }

И аз да допълня нещо за сушените плодове. Те в повечето случаи въобще не са сурови освен ако не си ги изсушим сами или ги оставим на слънце. Но можем да ги използваме само по изключение и в малки количества. Сушените плодове са пристрастяващи и човек може много бързо да прекали с тях. Също така залепват по зъбите и благоприятстват тяхното бързо разваляне. Затова е хубаво да се консумират ограничено.

8 Petia { 05.13.10 at 17:44 }

Благодаря за отговорите. Безспорно човек трябва да внимава за произхода на сушените плодове. Зададох въпроса защото за първи път в тази статия прочетох, че трябва да се избягва консумацията на сушени плодове. Освен това в доста рецепти се ползват фурми (доколкото четох в дневника на Деси тя ползва редовно фурмите за подслатител в шейкове а също май обича и годжи бери:), стафиди, кокосови стърготини (предполагам, че и за тях важи същото), сушени кайсии, годжи бери и така нататъка и намирам, че има известно противоречие в информацията по тази тема. Ясно е, че най добре да се консумират пресни плодове но в случай, че при нас няма пресни фурми или когато не е сезона на съответните плодове тогава те някак си излизат като алтернатива а и заради самото разнообразие в менюто.

9 desi82 { 05.13.10 at 20:03 }

Петя аз ползвам пресни фурми които нямат нищо общо със сушените и захаросани. Стафиди ползвах ограничено в плодовите си салати зимата. А за целия студен сезон съм правила 5-6пъти сурови бонбони овъргаляни в какасови стъргоини. Не бих казала че злоупотребявам с тях. Консумирам ги ограничено и не мисля че си противореча.

10 нели { 05.13.10 at 23:00 }

Здравейте,конопено семе (небелено)се продава на женски пазар в София,в един магазин за подправки,семена,кафе,чай.

11 Petia { 05.14.10 at 15:47 }

Деси нямах предвид, че ти си противоречиш – разбрала си ме погрешно, а че информацията която аз съм чела явно не е достатъчна, затова използвах форума за да събера вашите мнения – благодаря за което.

12 Вери { 05.14.10 at 20:17 }

Аз ползвам за подсладител най-вече сушени плодове: фурми, стафиди. Също така смокини, сливи и боровинки, но от тях по-малко. Годжи бери също употребяваме.

13 Jaki { 05.21.10 at 7:06 }

Мер,толкова сладко си структурирала статията :)) приатно ми е да я препрочитам, даже ме вдъхнови хахаха…и с тези картинки е толкова по-красива 🙂 )))))))))))))))
Интересно ми стана и на мен за сушените плодове…
Като се прибера след седмица, ще прегледам в книгата на Улф къде точно е споменато…
Всички мнения ми допаднаха, но Деси има право че повечето сушени плодове не са сурови; вапреки че в дадения случай за преодоляване на депресивни състояния, Улф казва да се изключат; Смътно ми се върти и връзката на кръвната захар и сушените плодове – т.е. когато захарта в кръвта има склонност да се променя рязко нагоре и надолу, а не е постоянна – сушените плодове трябва да се избягват. Всички прости въглехидрати се изключват при резки промени на кръвната захар – гореспоменатите… когато се приеме прост въглехидрат, рязко захарта се вдига и не след дълго слиза под нормалните нива. Беритата са възможно наи-нискогликемичните и с най-нисък процент на захари плодове… Вероятно това да има вразка… тъй като кръвната захар е и пряко свързана с нивото на енергията и настроенията…
Доказано е че хората, имащи проблеми с нивата на кръвната захар (с панкреаса) са силно склонни към депресивни състоияния, чести и резки промени в настроенията, постоиянно чуство на умора (което е и липса на жизненост, позитивизъм..);
Ще погледна със сигурност…..
А сушени плодове се използват в суровоядството доста сериозно и не виждам защо да не…имат толкова положителни свойства…В същата книга на Улф, в която пише за депресията, има описани и положителните качества на фурмите и др сушени плодове – особено тачени са сушените смокини и семките им…

14 mer { 05.25.10 at 10:59 }

Сушените плодове са полезни тогава, когато:
1. са с био произход
2. или сами си изсушим
3. не са обработвани с химия, за да траят по-дълго време и за да не ги нападат вредители и за да им се подобри цвета (като на кайсиите например – толкова отровно оранжеви и прозрачни)
4. не са с добавена захар
5. когато не прекаляваме с количествата

Трудно ще намерим такива – затова най-добре е наистина сами да си сушим – миналата година за тази цел си изсуших кайсии и праскови – по вид и вкус нямат нищо общо с купешките. Вида им тъмен и никак непривлекателен, а вкуса – ммммммм, мноооооого по-страхотен от купешките. Изсуших и череши – станаха нещо невероятно, също и банани, ябълки, въобще експериментирах с много плодове – не ми се получи добре с ягодите и смокините, но с тези последните пак ще се пробвам.

15 jenny { 07.26.10 at 11:17 }

Здравейте. Може ли да ми кажете как да си изсуша плодове в къщи? Ако е с някакъв специален уред може ли да ми кажете от къде да го закупя. Благодаря предварително.

16 Ortodoksalen_A { 07.27.10 at 22:29 }

А аз недоумявах какви причини имат да искат такива високи цени на купешките сушени плодове. Вече знам колко е трудно, суших лично аз. Над 10 часа работа на фурната, грижи за продукцията и загуби на тегло. От 5 килограма кайсии купени на 1,5лв добих 1 килограм сбръчкано съсухрени грозотии. След 2 дена свършиха, за да останат за зимата ми трябват 30 фурни и камион с плодове 🙂

17 кристиан { 08.13.10 at 15:34 }

Любовта се случва между хората………..просто трябва да я обичаш,за да можеш да я даваш………но на хора,,,,,,,,,,,,тогава има споделяне и съответно отдаване на същото,,,,,,,,,,,,храната е от важно….НО , задоволително-второстепенно ниво……….не е важно какво ядеш……….а дали си предал доброто в теб,на тези около теб………….не си мислете че ние сме убийци на крави и прасета……….така се е получило………….както вие сте станали суровояди и вегани.Вие също сте продукт на времето и битието,което за съжаление се движи в отрицателна посока……….НО, ВИ МОЛЯ не влизайте в поредния капан,който изгражда стена между хората……….Крайно време е да осъзнаете ,че вегетата не са по-добри и по-мъдри от другите,който УЖ са лоши,,,,,,,а всъщност просто робуват на коремата си,КАКТО ВИЕ робувате на нещо друго…..но все пак робувате,това трябва да го признаете поне пред себе сиМИСЪЛТА и доброто намерение,нямат нищо общо с храненето и възпитанието………..за съжаление никой не го проумява…………просто се тласкаме по битието на ляво и дясно…………..НО КОЙТО УСЕТИ какво се случва около него………можеби ще стане човек……………не веган или хищник………..просто мислещ човек

18 kikamika { 11.24.10 at 13:52 }

kakvo oznachava „berita“ ? (govoria za preporuchanata zakuska po-gore)
Blagodaria

19 Вери { 11.24.10 at 14:29 }

Ягоди, малини, къпини, боровинки…Всички те на английски завършват на berry.

20 Natalia { 05.10.11 at 13:55 }

Zdraveite, prochetoh vsichki komentari za sushenite plodove. kakav e smisalat da se sushat!? taka te stavat martvi. Ako znaete ruski ezik ima dosta informaciya za surovoyadstvoto po ruskite saitove. Nai-polezno spored men e yadeneto na edin vid plod ili zelenchuk na edno yadene nezavisimo ot kolichestvoto. Vsichko drugo e privarzvane kam stariya nachin na yadene, t.e smesvane na hrani. Chovek nyama nujda da si nabavya veshtestvata ot van, a da ne mu se prechi da gi sintezira. Poglednete i tozi chovek v google: Jericho Sunfire. Dano nyakoi da razbira za kakvo govorya(pisha). I go kazvam ot sobstven opit. Ne prosto sam go prochela ot nyakade, prosto nyamam vreme da pisha po forumi. Jelaya ispeh na vsichki, koito se interesuvat ot zdraveto si. Po-golyamo bogatstvo ot nego nyamame taka ili inache:))

21 platanus { 05.10.11 at 23:50 }

Смисъла да се сушат плодове (а и зеленчуци) е да се запазят във възможно най-естествен вид за периодите, които са извън сезона им.
Mer, може ли да споделиш как сушиш плодове?

22 mer { 05.11.11 at 11:32 }

Имам сушилня, купена от магазин. Иначе лятото също става да се сушат в най-голямата жега. Наталия, права си, човек има нужда от повече връзка със създателя и себе си, от колкото от храна. Но тя е нужна за преходния период, както и всички блендирани, пасирани и сложни рецепти са в началото на суровоядството, след това вече нямаш нужда и от тях.

23 Natalia { 05.15.11 at 15:10 }

Въпросът ми беше по-скоро риторичен:)) Според мен няма смисъл от изсушаване, защото тогава организмът ще изполва своята вода за овлажняване и смилане и ще се налага да възстановяваме тази влага. Т. е. от пусто в празно. В един от коментарите някой спомена, че пие по-малко вода от както е на суровоядство. Това е така защото плодовете и зеленчуците имат голямо съдържание на вода. Мисля, че с този факт всички са наясно. И на организма не му се налага да използва допълнително вода за овлажняване и разграждане съответно. Освен това за преходния период. Това е доста разтегливо понятие. Някой може да мине рязко, както направих и аз. Имах 2-3 неприятни дни и това е. Гловоболие, някои други неприятни усещания и край. А някой може и да си остане на преходния период и никога да не направи следващата крачка. Което също не е лошо от една страна. Всичко зависи само от самия човек колко далече иска да стигне и какво иска да постигне:)

Leave a Comment