Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Най-добрата и най-вредната храна за черния ни дроб

Всички знаем каква огромна роля има черния дроб и колко е важно той да е в изправност. Ето с каква храна може да го зарадваме, да облекчим неговата работа и да му отдадем заслужена почивка. Ще споменем и тази, която го затормозява и дори убива.

Черния дроб е лаборатория, от чиято дейност зависи нашето здравословно състояние – той пречиства кръвта, извлича токсините, като някои унищожава, други складира, убива вируси и микроби, влияе на хормоналните нива в организма и много други.

Като една от най-благотворните храни за черния ни дроб са прясно изцедените сокове, най-вече от моркови, ябълка (особено зелена и кисела), цвекло, лимон, спанак, зеле, черна ряпа, листа от глухарче. Приемани на гладно в по-големи количества тези сокове буквално го измиват. Те са лесни за обработка, не се хаби излишна енергия, а в същото време се доставят максимум полезни вещества. Комбинации от тези сокове са още по-благотворни. Най-известните и лечебни такива (по системата на Норман Уокър) са:
– моркови и цвекло
– моркови, ябълки и цвекло
– моркови и спанак
– моркови, целина, магданоз
– моркови, цвекло, краставица
– ябълки и цвекло
– моркови и зеле
Това са едни от многото варианти – всички те са много вкусни и приятни на пиене. Просто правете сокове, всякакви фрешове по всяко време – те ви лекуват, доставят ви приятни емоции и ви изпълват с енергия почти мигновено.

Друга страхотна храна за черния дроб са всички плодове и зеленчуци. Също са лесни за обработка и също извършват чудеса, докато ги похапваме с наслада. Те съдържат широк спектър от полезни вещества, които участват и помагат за правилното протичане на чернодробните функции. Ако е от съществено значение оздравяването на вашия черен дроб, трябва да избирате предимно плодове и зеленчуци, отглеждани природосъобразно – без пестициди, изкуствени торове, химикали и в чист район. Към тази категория са био или органик храните. Това е важно, защото всичките тези химикали и токсини попадат най-напред в черния дроб и така ние му утежняваме състоянието и го затормозяваме още повече. Зеленчуците по-горе, изброени за направата на сок, са също така полезни да ги консумираме цели. Хапвайте си повече и листа от глухарчета, домати, черна ряпа, чесън.

Има една група храни, които много помагат в процеса на детоксикация, извършвана от нашия дроб. Това са храните богати на сяра. Молекулата на сярата е основната единици, с помощта на която черния дроб детоксикира широк спектър от лекарства, токсини, пестициди и др. Към тази група спадат чесън, лук, зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле и други от групата на зелето. Естествено те имат благотворно въздействие предимно, когато ги консумираме сурови. Полезните вещества намаляват и умират с термичната обработка.

Също ще споменем и някои подправки, подпомагащи имунните функции на черния дроб. Това са канелата и куркумата.

Студено пресования зехтин и въобще студено пресованите масла (тиквено, сусамово, ленено, конопено …) оказват изключително благотворно въздействие върху дробчето. Овкусявайте щедро салатите си, пийте сутрин на гладно по 1-2 супени лъжици, може и да добавите малко лимонов сок към това чудотворно сутришно питие.

Всички пчелни продукти влияят изключително благотворно – мед, цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Консумирайте без притеснения.

А ето и враговете на черния дроб, а и на целия организъм.
* алкохол – не стига, че черния ни дроб се опитва да пречисти всички гадости, които му предоставяме с некачествена храна, ами трябва да отдели време и енергия за обработката на тази гадост алкохола, която тотално го съсипва. Така той отлага много по-важни дела (като например да унищожи поредния вирус, или да обработи поредната порция кръв наситена с разни вещества), за да филтрира и неутрализира вредните последствия от излишния алкохол.
* бялото брашно и изделия от бяло брашно – това е главния виновник за образуването на камъни в жлъчката, допринася за заболяването цироза, затормозява работата на черния дроб като цяло
* белите храни – бял (полиран) ориз, бяла захар, бяла сол. Заменете ги с кафяв ориз, кафява захар, а най-добре с мед, калиева или по-добре морска сол. Солта по принцип е добре да се опитаме да я изключим от меню ни въобще.
* опушените, осолени, мариновани храни и меса – подправяйте храната си с лимонов сок, истински ябълков оцет, лук, чесън, черен пипер, синап, карамфил, градински чай, мащерка.
* пържени храни
* мазни храни и меса
* полуфабрикати
* храни с изключително много оцветители, подсладители, подобрители, овкусители, „естествени“ аромати

Изобщо, ако трябва да подобрите функциите на черния си дроб, минете на суровоядство. Това е хранителния режим, който е 100 % в полза и „служене“ на черния дроб. Суровоядството със сигурност ще излекува всички неразположения, и то в цялото ви тяло.
Може също да е подходящо да прибегнете до някои от следните методи за пречистване на черния дроб – пречистване със зехтин и лимон, със сокове, мека процедура за пречистване, да бягате или погладувате . Всички те ще извършат чудеса.

53 comments

1 Rashko Zaykov { 04.12.09 at 20:55 }

За глухарчето,неповече от 7 стебла или листата им на ден

2 Трендафила { 05.30.09 at 12:40 }

Също е много важно листата да са от непрецъфтяло глухарче тоест докато е все още със жълтите си цветове.

3 Doris { 10.19.09 at 20:52 }

най ми помага гладуването на плодове и чай,но много трудно го почвам и не винаги успявам да се захраня правилно,а то е още по-важно от гладуването…..но пак ще направя опит,че болките отдясно пак се обаждат…..

4 Lara { 12.10.09 at 0:18 }

Като човек преболедувал миналата година от вирусен хепатит, много се радвам на тази тема. За съжаление престоят ми в болницата ми доказа с колко много заблуди все още трябва да се справи съвременната медицина и колко много са проблемите в инфекциозните отделения у нас. Само за сведение – през целият ми болничен престой непрекъснато ми обясняваха колко е важно да ям бял хляб, предимно картофи и ориз, как зелето било вредно, защото щяло да ми дразни стомаха и т.н. Тогава всъщност разбрах какво значи да се вслушваш в организма си. Седмица преди да вляза в болницата ми беше зле на стомаха и ми се повръщаше непрекъснато от всякаква храна, единственото което ми понасяше бяха плодовете и през тази седмица ядох само плодове + промишлено количество чай с мед и лимон /тогава още мислех, че съм пипнала грип/. После като се замислих – без да искам и да знам, просто по инстинкт съм направила най-доброто за черния си дроб в този момент и то защото оставих избора на тялото си и пренебрегнах всички „компетентни мнения“, че трябвало щом съм болна и ми се гади да се насилвам да ям, понеже организмът ми точно сега имал нужда от „силна храна“. С интерес ще следя темата, а може би догодина ще се пробвам с едно прочистване на черния дроб.

5 roman_soldier { 12.10.09 at 18:24 }

Здравейте,
Листа и стъбла от глухарче можете да ядете не само седем, а колкото си искате на ден. Аз когато имах анемия, ядях непрекъснато, защото спомагат за усвояването на желязото в организма. Те са много добре за изчистване на черният дроб и бъбреците.

Благословение!

6 roman_soldier { 12.10.09 at 18:32 }

Здравейте,
За възстановяване на черният дроб е добре чай от магарешки бодил или ако намерите екстракт от семената на капсули или нa хапчета. Казва се Milk Thistle extract.

7 benato { 12.11.09 at 10:07 }

Когато човек иска да живее,лекарите са безсилни! 🙂

8 Lara { 12.12.09 at 13:47 }

Така е, benato. Аз просто се ядосвам от ниската обща култура сред хората и от отношението на лекарите понякога. Защото за повечето хора лекарят е авторитет и когато той ти каже, че нещо е вредно или полезно за теб, трябва да се бориш и със себе си и с мнението на околните, за да направиш нещо различно. Иначе за черния дроб: всички плодове, особено тези богати на витамин С са като балсам, защото са прости захари, бързо се разграждат и не го натоварват. Казаха ми да не ям само сини сливи, не знам защо, но всички доктори го казват – може би дробчето нещо се дразни от тях. Патладжаните също не били препоръчителни. Пчелните продукти са с много добър ефект. За магарешкия бодил знам. Един от препаратите за лечение на хепатит – Hepkarsil, представлява точно капсули с екстракт от магарешки бодил.Препоръчителен е сокът от червено цвекло – чисти черния дроб. От чая – препоръчва се чай от шипки. От месата – препоръчват се само пилешко филе нетлъсто и риба нетлъста. От яйцата – само белтъка. Черният дроб основно разгражда мазнините, така че всичко мазно го товари здраво.

9 Buku { 12.12.09 at 18:19 }

Всички прясноизцедени сокове имат потресаващ ефект върху черния дроб – положителен, разбира се. Ако човек само намали или напълно спре полуфабрикатите и животинските продукти и пие често сок от всякакъв вид, даже нищо друго да не прави, дробът веднага почва да се изчиства. Това се усеща и по лицето, по кожата, сънят, тонусът като цяло… Абе, природата си знае работата. Организмът ни също. Трябва само малко по-често да се вслушваме в него ;).
Напоследък ми стана редовна практика да ставам в 5 сутринта, да изпия 300-400 мл фреш (един вид или смес, както ми дойде), и веднага да хукна по задачи… Цял ден съм на крака и препускам, не пия кафе и въпреки това до късен следобед съм свежарка! Е, „бъдете във вихара си през целия ден“… и то без Нова Бразилия :).

10 кристиан { 12.15.09 at 8:13 }

абе тука всички изпадате в някакъв зеленчуков транс,нашето тяло не е само черен дроб,организма изисква пълноценно хранене,най-важното е да не се прекалява с мазно,пържено и алкохол,но не си мислете че червено вино и дроб ще ви отровят или малко хубаво уиски

11 Андрей { 12.15.09 at 12:31 }

Кристиан, теб хем те боли хем те сърби(в буквалия смисъл на думата).
Всеки си прави избора и си носи кръста.
Тук може да намериш нещо за проблема си:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=623.0

12 кристиан { 12.15.09 at 17:15 }

аз наистина трябва да взема кардинални мерки спрямо дробът ми-от два дена съм на растителна храна и съм тръгнал към тази процедура за очистването,доста ме е страх от резултата,но няма на къде.А злъчката на докторите няма да я дам така лесно. Относно зеленчуковия транс-никой от тука пишещите, надявам се не са го кърмели със спаначено мляко,надявам се че никой не е тревопасен или канибал-НИЕ НЕ СМЕ СЪЗДАДЕНИ ЗА ВЕГИТАРИАНЦИ. Влияете се от източните религий-нищо лошо,всеки има какво да каже на света,но не задълбавайте защото ще стане страшно,повярвайте ми знам какво съм видял-изкривява се съзнание,мироглед и т.н.А ние сме универсален биоорганизъм със всестранни възможности и желания+интелект който постоянно се учи как да живее,затова трябва да се намери баланса върху възприятието на света и той ще рефлектира върху вас.Ние сме широко скроени същества-просто трябва да се владеем и да не залитаме много.

13 benato { 12.15.09 at 18:59 }

Вярно е, мирогледа се изкривявя,колкото повече месо ядеш,толкова по нервен и заядлив ставаш,избухваш за най-малкото нещо.
Относно кърменето,надявам се ,че не седиш под кравата да сучеш,нали. Това мляко е за теленцата,със хормона на разтежа за теленцето. Когато нуждата от мляко за детето приключи,спира кърменето,и хормона за разграждане на млечните въглехидрати спира да се произвежда от детския организъм,обикновенно,към 3,4 годишна възраст.
Жалко ,че не сме толкова широко скроени,иначе бихме приели различните от нас,нали?
Човек трябва да контролира желанията и егото си,любовта не достига обикновенно.
Баланса всеки си го намира сам, доколкото му стигат познанията и доколкото има възможност да обуздава вечно търсещия ум.
За един баланса е да паркира БМВ-то пред ресторанта и да се натъпче като прасе.За друг е да се помпи с анаболи и да блъска във фитнеса. За трети баланса е духовноста,вътрешния мир и хармония,себепознаване и развитие,осъзнаване!
Лошото е ,че се влияем повече от западните религии- ПАРИТЕ,материалното и егото,а те не водят до по възвишени идеали.Тяхната цел е да се произведе един консуматор,още преди раждането даже. Бременната пие витамини,после са ваксините,после са адаптираните млека,после са сандвичите и антибиотиците,техника,после нова и нова и тъпкане на преработени до неузнаваемост храни,заместители на всичко има вече и аромати. Коли ,апартаменти,заеми и когато се опомниш,си един хроничен болник,вечно неудовлетворен и търсещ,надяващ се,постоянно надяващ се.
Когато отворили кутията на пандора и всички злини излезнали,на дъното лежала само Надеждата!
Светлина по пътя на всеки!

14 кристиан { 12.15.09 at 20:24 }

Уважаеми Бенато,съжалявам че не си ме разбрал,но ми се струваш много объркан и отчаян,дано не си се изгубил.

15 кристиан { 12.15.09 at 22:59 }

бенатооо…,къдеее сиии,ти да не си от някоя секта,да не те е срам да обменяш мнение със (различните),не искам да се караме-просто ми е интересно как си стигнал до това безкрайно постене.

16 benato { 12.16.09 at 11:29 }

В голяма грешка си,не съм ни най-малко объркан,да не говорим за отчаян.Занимавам се с йога и се храня както много хора тук и в сайта. Най-малко смятам,че интелигентни хора могат да се карат заради разбиранията си 🙂
Професионално съм реализиран,семеен съм и имам щастието да работя върху себе си:)

17 кристиан { 12.16.09 at 12:55 }

И аз съм семеен,имам момче на 3г.,на 39г.съм роден в бургас и винаги съм живял тук-а ти.Ако не те затруднявам разкажи ми как стигна до йога.Аз също имам да споделя доста неща по тази тема,и то от първа ръка.

18 benato { 12.16.09 at 14:04 }

Кристиян,ако искаш влез във форума,там споделяме,разискваме теми от всякакво естество,свързани със здравословния живот. Аз съм на 38 🙂 и момчето ми е на 2 годинки,а сетричката му на два месеца 🙂
Жена ми ме запали по йога,а и срещнах Рашко,учителя и по йога.А в йога е казано,когато ученика е готов,учителя се намира .Живеем в Пловдив ,но жена ме от Айтос.

19 Тончо { 04.17.10 at 10:05 }

Привет на Бъдещите Човеци,
Благодарности на създателите на сайта. Аз не познавам по-точен, по-подробен, по-…светъл български сайт от този по темите на здравето и човешото развитие.
Аз самият ползвам много от техниките за пречистване и тренировки, посочени в сайта.
Като благодарност бих искал да дам още авангардна информация на Бъдещите Човеци, т.е. читателите на този сайт, която информация известява Бъдещата Нова Цивилизация и животът, който трябва да водим, за да я осъществим.

Всички проблеми на здравето са решени:
http://new-civilization.hit.bg/hk_9.html

Перспективи пред човешкото развитие:
http://new-civilization.hit.bg/humann-knowledge.html

Нова Цивилизация, Защо?:
http://new-civilization.hit.bg/new_tzivilization.html

Успехи на всички по пътя на КОСМИЧЕСКОТО Развитие!

Тончо, Карлово

20 Melli { 08.05.10 at 22:38 }

Цяла вечер чета и чета и чета…. Днес откриха че жлъчката ми е пълна с камъни, т.е. 1/3 от нея и пише , че са 18 мм. изненадаха се , че н съм имала страшно кризи досега. Чуствам тежест и тъпа болка. Казаха , че трябва да се вади. Много съм объркана и притеснена. Естествено веднага отворих къмпютъра и започнах да чета.Четат и близките ми хора. Попаднах на Вас. Много противоречиви мнения прочетох, едни казват че до 10 мм става с диета и различни видове прочистване, други са против…Приятлки с извадена жлъчка ме наплашиха , че при една евентуално изкарване на голям камък, ако тръгне да излиза напречно, ще стане страшно… \интересното е , че и на мен ми казаха зеле в никакъв случай, плодове изеленчуци – също. Тук чета обратното. Дайт съвет. Уплашена съм много.

21 Marry An { 08.06.10 at 14:49 }

Съществуват различни методи за разтваряне на камъни в жлъчката. Целта на всеки един от тях е да се превърнат камъните/независимо от какъв тип/ в разтворими соли на калия.Съществуват многобройни билкови рецепти, но смятам, че тези два метода са доста по-ефективни.
1. Методика Болотова-Наумова
http://www.beztabletok.ru/ob-uchastnikax/136-metodika-bolotova-naumova.html
2.Метод МЯ Жолондза
http://medafarm.ru/forum_new/index.php?topic=2301.0
Ако имаш проблем с руския език, пиши ми на лични да ти изпратя превод.

22 подземен каменояд { 08.24.10 at 16:07 }

Не се заминавайте с глупости, не лъжете хората и не дрънкайте празни приказки.Яде се от всичко в достатъчни за съответния организъм количеста. За алкохол и цигари забравете. Наблюдава се баланса на веществата и метаболизма. И аз бях подлаган на безброй много плодови и зеленчукови диети без никаква полза.Ефектът беше отрицателен.Нито се излекува черния ми дроб, напротив организма ми се изтощи и заслабна съвсем много, телесното ми тегло спадна небилао много, разболях се от почти всички по-дребни болести! Като си възстанових нормалното хранене, което включва всичко което ви дойде наум от българската кухня-пържено, мазно,люто и т.н. но изключих вече алкохола и цигарите, а вместо тях повече движение – тичане бягане, велосипед, фитнес и редовно хранене в режим се получи един добре балансиран организъм.
Всичко написано по-горе са празни приказки и измишльотини.

23 Вери { 08.25.10 at 2:31 }

Суровоядството не е диета и не включва само плодове и зеленчуци. Каквато и промяна да предприеме човек, трябва да е добре информиран и запознат. Появили са се дребни болести, защото си се чистил.

24 Васси { 09.12.10 at 22:32 }

Melli: Имаше едно българско лекарство против камъни в бъбреците и жлъчката – Фармалит. Навремето се правеше от кюспе концентрат Линофарм (производно на линолевата и линоленовата киселина) в завода в Дупница. Концентрата се разреждаше с вода 25 г Линофарм (жълто до жълтокафяво, мазно като грес, но разтворимо във вода вещество с дъх на граниво) на 1 литър вода = 2.5% разтвор. И от това се пиеше ако се не лъжа 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене. Камъните бързо изчезват. Казваха че почиствало и кръвоносните съдове от плаки. Сега май се прави в Трояфарм, ама не съм много сигурна. А тук по аптеките или не го знаят или го продават под тезгяха ако все още някой го произвежда. Някъде из мрежата мисля че някаква фирма продаваше Фармалит на сравнително висока цена. За оксалатни камъни в бъбреците имаше подобно лекарство Оксалит – състоящо се от Магнезиев карбонат (или окис, не помня точно), Витамин В6 и лимонена киселина. Лекарката която го предлагаше навремето даваше ако се не лъжа таблетка магнезиев окис, таблетка витамин В6 и сока на 1 лимон. Щяха да се издават патенти и публикации по този въпрос, но имаше проблем с авторските права и всичко заглъхна. Накрая май го патентоваха японци или американци. Относно натурални продукти продавани по света можете да видите на сайта. Има и нещо за йога и аюрведа

25 nia-1963 { 10.08.11 at 17:23 }

istinata e,che solta e mn. vredna.ot natrupanoto kolichestvo bubrecite se spichat, zadurjat urina i posle nisto ne pomaga

26 АЗ казах { 01.01.13 at 22:15 }

Като чуя толкова яростно да се пише срещу алкохола и ме напушва СМЯХ!

Преписвате един от друг глупости и не се замисляте, каква вреда нанасяте на хората.

Замислете се, какво е ВИНОТО да речем. От какво е виното, всеки знае. Или киселото зеле и изобщо храните на базата на някаква ферментация.

Има два три сайта из интернет, които яростно се борите за повече посещения.

Колкото полза, толкова и вреда!!!!

Та дядо ми, с чесъна и ряпата на масата, е бил щастлив ако има поне още едно канче о ланишкото винце!

Ние си правим вино и си имаме традиция по една малка каничка всяка вечер. не съм забелязала черния ми дроб да е недоволен от това.

всяко нещо с мярка си е нормално. Я се опитайте един месец да я карате само на черна ряпа, лично аз много я уважавам, но все пак опитайте един месец, да видим, дали няма да изфирясате от странни симптоми я на това, я на онова.

Не унищожавайте добрата си идея за сайта си с измислици на болни мозъци!

27 вегетарианка { 04.05.13 at 18:24 }

Вегетарианка съм от 17 години и се чувствам идеално. Внимавам да не ям химическа храна, въпреки че е много трудно да се намери такава в Европа.

28 митак { 08.07.13 at 9:03 }

само като видя някой някъде да ми препоръчва да изключа солта от менюто си и направо ми иде да му се изплюя в ухото…

29 MK { 09.14.13 at 13:58 }

Кое е най-важното за съществуването на един организъм ,и не само човешки?…Не храната,даже не е водата,а въздухът! Ощо като се роди детето първо започва да диша.Не е възможно да живееш здравословно,в голям град пълен с отровен и канцерогенен въздух,пък и тонове моркови да яде човек.За истината за отровите,които бълват автомобилите,разбираемо не се дава гластност,и даже се укриват.В изгорелите газове има даже и Стронций,който е радиоактивен.

30 Оптимистка { 08.11.14 at 11:26 }

Прочетох всичко, което е публикувано на български език в интернет за цироза на черния дроб, вече с асцит. Не мога, не искам и не вярвам, че това е краят.
За това моля, ако някой е преодолял този кошмар с каквото и да е, но без трансплантация на черния дроб, да ми отговори.

31 Vesko { 08.23.14 at 21:29 }

В с.Гигенци пернишко продават прахчета които лекуват чернодробни проблеми, правят ги мъж и жена по различен начин, единия на билкова основа другия на животинска, в селото всички ги знаят. Аз имах стеатоза донесоха ми после не можаха да ми познаят черния дроб докторите. В обяснението пишеше че за цироза се пият 18 дни, но всичко се лекува. Споко

32 dragan { 09.16.14 at 18:16 }

bravo na „az kazah„01 01 13 prosto tochno iasno i verno e izlojil istinata drugoto e elegantni sait stepi i eskivaji ala KORITAROV kapitan DRAGO 16 09 14

33 Иво { 09.20.14 at 21:14 }

http://www.mmsbulgaria.com/p/blog-page_30.html
‘Оптимистка’, разгледай по-старателно!

34 За вредните и за природните полезни подсладители! | Стефи Божилова { 10.31.14 at 12:20 }

[…] на д-р Гайдурков – “Кафява захар” – на BB-Team – “Най-добрата и най-вредната храна за черния ни дроб” […]

35 Petra Georgieva { 01.02.15 at 17:31 }

Здравейте,имам една голяма молба!Живея в чужбина,не съм се дрогирала никога,спазвам максимална хигиена във всичко,но скоро при направени изследвания ,се оказа,че съм прекарала преди няколко години хепатит Б Моля да ме посъветвате какво да направя,за да нямам по нататък проблеми с дроба,да не стане цироза или рак….изчетох хиляди неща и срещнах много противоречия..Благодаря предварително! 🙂

36 maraki { 02.07.15 at 19:03 }

Моля помогнете!Миелофиброза-страшно заболяване а още по страшно е че липсва каквато и да е информация за алтернативно лечение.Моля,ако някой знае нещо нека го сподели.Благодаря!

37 Фен { 03.02.15 at 0:29 }

Не лоша статия, харесва ми. Само искам да уточня нещо. Надявам се, че с изречението „Солта по принцип е добре да се опитаме да я изключим от меню ни въобще“ автова иска да каже, че солта от храната която получаваме е достатъчна и не е необходимо да си до осоляваме всяко ястия тъй като идеята да се живее без сол е абсурдна. Без Натриев Хловир бихме загинали за няколко седмица, докато се прекаляването му това би отнело години. Без „сол“ клетките загубват свойството да задържат вода и обмяната се нарушава сериозно. Всички е въпрос на концентрация и граници. Иначе статия е хубава.

38 М.Бойчева { 03.10.15 at 11:13 }

Здравейте на всички, кои то търсят алтернативи и желаят да поемат лична отговорност да бъдат здрави жизнерадостни! Искам да споделя с вас информация за новите продукти AGEL. Те са на база суспензиран гел, форма която дава и основното предимство – максимална усвояемост на полезните вещества -98%. За разлика само ще спомена, че при таблетки, капсули е 10-25%, при сокове 50-60%. AGEL е функционална клетъчна храна с която можем да запълним дефицитите в организма, да го очистим. Има и специализирани продукти за конкретни праблеми -FLX, HRT,SEE.. Човешкият организъм е една самовъзстановяваща се система, но замърсената среда, която обитаваме, храната, малкото движение и стреса оказват своето негативно влияние. Аз открих AGEL за себе си и семейството- един удобен, прост и ефективен начин. Сега и вие имате тази информация. За повече на лични 🙂

39 Здравейте { 03.30.15 at 19:44 }

Здравейте , тежах 155 килограма и реших да отслабна 3 месеца ядох само таратор 🙂
и свалих 35 килограма , количествата алкохол които поемам на месец са :
бира 3л на ден , 90 литра на месец
Ракия (домашна кубава 🙂 ) 20литра на месец по някой път 30л
Аз няма да спра да пия ,но искам да потпомогна черния си дроб , жлъчката, бъбреците

Аз ставам в 4 ч сутринта и пия следните неща
В един буркан мед съм сложил : карамфиол (доста) и чесън (доста)
от тува пия една лъжица всяка сутрин.
Една топла чаша с вода с 1 изтискан лимон
Витамин Це те бе 1 таблетка
Редувам 1 ден 1 таблетка другия ден магнезий
Това го пия всеки ден

Сега мисля да вклуча и 1 фреш сутрин
+през деня да ям броколи и карфиол

неям пържено , сулено , и всичко което можем да си купим навън(според мен никой не трябва да яде навън защото слагат най евтините продукти)

Ям по 5 кисели млека на ден , хляб неям и всички хлебни продукти.

Моля ако някой може да ми каже мнение защото наистина много пия и пуша (2кутий парламент силвер на ден ) няма да спра да пия , моля мнения как да спотпомогна организма ми според живота ми ! Благодаря ви предварително !

40 Здравейте { 03.31.15 at 9:55 }

В меда съм сложи джинджифил и чесън грешка , сутрин пия 1 таблетка це те бе(витамин Ц) 1 ден магнезий , другия цинк +сички други неща които съм описал горе

41 галица { 10.20.15 at 14:45 }

Здравейте.Моля помогнете.преди няколко дена правиха операция на баща ми на дилебелото черво имаше тумор,отстраниха го..има разсейки по черния дроб но нямаше да издържи на операцията и му направиха биопсия.нямам идея с каквш билки и диети да се лекуваме.а сега за захранване му направих чай от липов цвят и му сварих морков с картофи,пасипах го и с малко извара.направих и айрян пак без сол.Намам идея как да продължа.ако някой може да ми препоръча диетолог аз съм от Велико ТЪрново

42 галица { 10.20.15 at 14:59 }

Най вероятно ще се ходи на химио тепапия,но преди да стигнем до там да пробваме да го изчистим с билки или нещо не толкова вредно като ХТ

43 Цветана { 10.21.15 at 12:58 }

Може да успеете сьс сода за хляб.Гледайте в нета“ На кафе“ при Гала с доктор Симончини на 21 и 22 септември2015 год Той лекува ракови.Успех!

44 плачеща душа { 11.20.15 at 17:05 }

Докторите са най-големите мошеници, искат да се направят безсмъртни като ни казват „яж или пий, съответно не яж или не пий, това или онова“.
Казват ни „остават ти 3 месеца или 6 месеца живот“, и ако не ги послушаме…може да живеем доста по-дълго – Божа работа, не докторска.
Яд ме е на тях, ненавиждам ги, защото убиха мъжа ми!
Хора осланяйте се на Божията воля за всичко, не каквото ви казват докторите, защото те самите не могат себе си да излекуват, а лъжат че вас/нас ще излекуват.
ГЛАДА ЛЕКУВА МНОГО ЗАБОЛЯВАНИЯ – НЕ ЛЕКАРСТВАТА
Спомнете си как са живяли хората в миналото – бедна на мазнини храна през седмицата и може малко месце събота или неделя. Да не се пие промишлено алкохол за героизъм, разни угаждания само на големи празници, и пак са били по-здрави от днешните хора. Един ден в седмицата само на вода.
Най-вече всеки си е готвил в къщи и знае какво е сготвил, а от магазина знаем ли какво купуваме и какво са ни набутали в бурканите?

45 Симеон Крумов { 12.17.15 at 22:48 }

В основата на човешкото здраве е съхраняването на енергията, квантовата енергия, която проф.Шиния описна като ензимния фактор. Ензимите са запалителната система при катаболизма в организма на човека. За всеки твид храна има строго определен ензим, на принципа на секретния ключ.
Най-разрушителната енергия е мисълта, пороците, негативната енергия и просташкото хранене.

46 Симеон Крумов { 12.17.15 at 23:02 }

Прочетете „Нова лечебна наука“ от Луи Куне. Книгата е на 170г. Според професор Неумивайкин, руски лекар на космонавтите, няма такава болест рак, има състояние при което човек сам се довежда с невежеството си в храненето, мислите и злоупотребата с тялото си. Когато организмът на човек се замърси повече от 305 настъпват дегенеративни изменения. Отпадните вещества, които са се натрупали в организма са във вид на субстанцията на гнойния цирей. Организмът депонира на различни места тези вещества по тялото.
Много ценна книга е „Лек за всяка болка-зеленчукови сокове и здраве“ на д-р Норман Уокър от Питсбург, САЩ. Живият организъм изисква живи атоми.
Умният човек се учи от грешките на другите, глупака от собствените. УСПЕХ!

47 Марияна { 04.17.16 at 14:54 }

Трябваше да ме приемат за биопсия на черния дроб в болница, но чак след няколко месеца, защото нямали свободни места… Реших,че това е краят… След няколко мъчителни седмици реших, че трябва нещо да направя с живота си…Започнах да ям само сурови плодове, зеленчуци и ядки. После се замислих,че черният дроб е химическата лаборатория на организма и ако той не работи добре, означава, че и аз като човек нещо не съм преработила правилно нещо във взаимоотношенията ми – открих какво е и си простих на себе си и на другите… След два месеца суровоядство, ме приеха в болницата и установиха, че всички ензими са напълно в норма. Сега ям почти всичко (всъщност съм вегетарианка), но внимавам с какво се храня и колко. Сега дори и не пия карсил, но редовно си правя изследвания. Разбира се, не съм боледувала никога от хепатит и не знам дали тази моя опитност би им помогнала, но ще се радвам, ако пък помогне на повече хора. Успех!

48 Светла { 05.03.16 at 19:13 }

Здравейте! Моля ако някой има информация или се е сблъскал с болестта хепатит C да даде съвет или насока. Мой близък получи тази диагноза в началото на годината. Непонятно е кога и как се е заразил защото е възрастен човек на 70 години е и от години знам, че се грижи добре за здравето си. Сам е и се издържа основно от картините, които рисува, лечението е изключително скъпо за него, а до клинична пътека може да стигне едва след 6 месеца. Може ли да се забави хода на болестта, някаква алтернатива има ли освен официалното изключително скъпо лечение ? Благодаря!

49 Светлана { 08.05.16 at 6:17 }

Часът е 3:24 Английко време приятели
Прочетойюх търпеливи и с много интерест за всяка ваша болка .
Всички методи който изброявате са много ефикасни.
Ще ви ракажа на кратко за себе си и това което аз преживях през всичките 40 години в мия живот Болките започнаха казва майка ми кофато даже съм била на 1годинка
Не бях водена на лекар никога селяни хората от къде да знаят по него време че имам проблем със п.дроб . А болките бяха много и контакциращи, остри ,повръщах и вечно изморена и отпаднала.Когато бях на 18 г започнах да ходя по доктори и няма диагноза “ НЕРВЕН СТОМАХ “ КОИТО НИКОГА СЪМ НЯМАЛА.
След още 16 г не можех да работя нямах сили и се измъчвах не знаех какво и защо
На 40 годишна възраст бях и живеех в Англия
Започна се в един ден сърбежи които не ми спираха,след оше седмици и болезнени пъпки по тялото а сърбежа беше придружен с парене повярвайте ми сякаш ми сипваха сяра по кожата .От любопитство ходих на лекар прегледаха ме но ми казаха че имам много високо кръвно налягане аз не повяряах
Направиха ми кръвни изследвания оказа се че холестерола ми е 6 пъти по висок от нормалното чернодробните бяха на върха на инфаркта.
Влязох в Болница ореглефи със скенер Видеозини,Ядрено магнитен резонанс и крайният резулат е че нямам диагноза,но високият холестерол не спада.
Така през последните 3 години бях 3 дни в болница и един ден у дома и това се повтаряше .Но диагноза няма казват ми нищо ти няма бягай в къщи
Докато през март тази година 2016 аз бях пред прага на смъртта .Не можех да дишам да говоря да се обърна на една странс
Никога няма да забравя вечерта когато си направих молитва и бях готова за най страшното мислих си че няма да се събудя никога
После писах на един Ирисодиагностик нещо като последно оплакване
На сутрина тои беше ми одговорил искаше ми телефона да ми звънне
Но аз съм в Англия той в Българи
Той каза аз ще ти звънна и така и стана
Попитаме само какво усещам разказах му всичко
Думите му бяха такива /Не се притеснявай ще те излекувам Повярвайте ми хора аз нямах една стотинка за да му на платя това което той щеше да мипораща от Българи
След една седмица дойде пратката и за първте 3 дена аз махнах 300 камъка след още една седмица повторих за още три дни бяха 700 камани
След още две седмици правих оше едно пречистване а каманите бяха изсипани като ефин пакет леща 4 пъти и огромни камани 🙁
Вече нямам тези убиващи ме болки .Но знам че имам още в жлучката черния дроб и жлъчните пътища защото много рядко усещам слаба болка а това е признак че имам още камани. Но аз дишам нямам умората разберете хора костите ме боляха чак косата ми
Всичко което вие сте писали е 199% вярно всеки един от вас е доста запознат със всичко
Аз даже април месец ходих до Българи да се видя с Д- р Коста Алексиев лично да му благодаря . Не чакайте хора спасете се
Ако някой иска да се свърже с Коста Алексиев да ми прати покана във Facebook да си каже болката . снимката му е като на паспортна с черна коса
Късмет и Господ да е вас

50 вили { 10.27.16 at 20:53 }

болния от хепатит с да отиде във военна болница от т. година има нови хапчета които лекуват хепатит с на 100 процента за господина които питаше зма неговия близък които продава картини

51 вили { 10.27.16 at 20:56 }

Светла изв., после прочетах името ти да си проверява асата и алата и да се лекува там където ти написах също да пие прахчетата от с Гигинци..

52 Иван { 01.12.18 at 19:21 }

Имам вапрос кое точно глохарче дето е с жълтурче още му викат?Не е ли отровно това?

53 Деси { 10.06.20 at 0:11 }

Солта е много полезна за организма. Тя е част от нас и много функции в организма имат нужда от нея. Както и захарта. Просто трябва да са натурални и здравословни, а не да се изключват напълно от храненето.

Leave a Comment